Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών δώρισε έναν αυτόματο απινιδωτή

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών δώρισε έναν αυτόματο απινιδωτή

Εμπράκτως απέδειξε τη στήριξη και το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο της περιοχής ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, εφοδιάζοντας ένα πολυσύχναστο αθλητικό κέντρο με μια συσκευή που σώζει ζωές…

Ειδικότερα, όπως έκαναν γνωστό οι υπεύθυνοι του συλλόγου: «Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών παρέδωσε στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών έναν αυτόματο φορητό απιδινωτή μάρκας Phillips, τύπου HS1 AED, με extra pads παίδων.

Στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών καθημερινά γίνονται προπονήσεις σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, στίβου, όπως και φιλικοί αγώνες κ.τ.λ. από τους αθλητικούς συλλόγους των Φιλιατρών (Εράνη, Νίκη Πλάτης, Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών), καθώς και προσωπικές προπονήσεις από πολίτες.

Αυτό κάνει απαραίτητη την ύπαρξη ενός απιδινωτή σε αυτό το χώρο.

Σκοπός του Ε.Σ. Φιλιατρών είναι η κάλυψη αναγκών άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, που μπορεί να προκύψουν σε έναν τόσο σημαντικό χώρο άθλησης, ειδικά μετά το τέλος των εργασιών που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον για την κατασκευή ταρτάν και φωτισμού του Σταδίου.

Έργα που θα βοηθήσουν να γίνει αθλητικός προορισμός η πόλης μας.  

Ο αυτόματος φορητός απιδινωτής Phillips HS1 είναι προγραμματισμένος από τους κατασκευαστές να καθοδηγεί το χρήστη ακόμα και αν δεν έχει καμία γνώση πάνω στις πρώτες βοήθειες. Η καθοδήγηση γίνεται βήμα βήμα με οδηγίες στα ελληνικά.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει επίσημα εκπαίδευση για τη χρήση του απιδινωτή από το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ σε όλους τους φορείς, συλλόγους που χρησιμοποιούν το Στάδιο.

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Φρούσο Νίκο και τους εκπροσώπους Εράνης, Νίκης Πλάτης και Α.Ο. Φιλιατρών για την αποδοχή της προσφοράς μας.

Ευχαριστούμε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Φιλιατρών και τον εκπαιδευτή κ. Ηλιόπουλο Γιώργο και την πρώτη ενημέρωση που έκανε για τη χρήση του απιδινωτή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών πάντα στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό στην πόλη μας».