Σημαντικά συνέδρια και επιστημονικές συζητήσεις στην Καλαμάτα

Σημαντικά συνέδρια και επιστημονικές συζητήσεις στην Καλαμάτα

Συνεχίζεται στο Δήμο Καλαμάτας η πραγματοποίηση συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων. Ήδη τη θερινή περίοδο, αλλά και το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, πολλά συνέδρια έχουν λάβει χώρα στην περιοχή μας, δίδοντας σημαντική ώθηση στο συνεδριακό τουρισμό και επεκτείνοντας καθοριστικά την τουριστική περίοδο.

Το προσεχές τριήμερο, 17-19 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, είναι προγραμματισμένα δύο ακόμη, τα οποία και θα προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών απ’ όλη την επικράτεια. Πρόκειται για το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο και την 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Νεότερα δεδομένα – Σύγχρονες θεραπείες σε: Σακχαρώδη Διαβήτη, Παχυσαρκία, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις Ανοσοανεπάρκεια».

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων: «Η Καλαμάτα είναι μία σύγχρονη πόλη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί συνεδριακό τουρισμό υψηλού επιπέδου».

Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία στην Καλαμάτα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, την προσεχή Παρασκευή, οπότε και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 5ης Πανελλήνιας Επιστημονικής Συνάντησης, την οποία διοργανώνει ο συνεργάτης του Δήμου Καλαμάτας, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Ακολούθως ο κ. Χαλβατσιώτης παρείχε πληροφόρηση σχετικά με την Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση και τις παράλληλες δράσεις που τη συνοδεύουν, με κορυφαίους επιστήμονες να αναμένεται να δώσουν το «παρών», χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ως προς την ενεργό συμμετοχή πλήθους ιατρών από την περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι σκοπός είναι η καθιέρωση ενός ετήσιου Φόρουμ Υγείας στην Καλαμάτα.