Το «Φως στο Τούνελ» για τη γυναίκα που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία

Το «Φως στο Τούνελ» για τη γυναίκα που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία

Βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή του…

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας ο εντοπισμός σορού γυναίκας που όπως όλα δείχνουν ανήκει στην Μόνικα Γκιους 42 χρόνων από την Ρουμανία, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο συγκεκριμένο σπίτι διέμενε μαζί με τον ομοεθνή της σύντροφο ο οποίος την κακοποιούσε συχνά. Πριν χαθούν τα ίχνη της μάλιστα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της περιοχής, ύστερα από κακοποίηση που υπέστη από τον σύντροφό της.

Η άτυχη γυναίκα με την εξαφάνισή της οποίας ασχολήθηκε το «Φως στο Τούνελ», ήταν μητέρα τριών παιδιών. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από τα συγγενικά της πρόσωπα τέσσερις μήνες αργότερα και έκτοτε την αναζητούσαν.

Ο σύντροφός της έχει διαφύγει στην Ρουμανία, όμως οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα ίχνη του και εφόσον από το DNA προκύψει επίσημη ταυτοποίηση, πως πρόκειται όντως για την Μόνικα, θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψή του.

Τι έλεγε στο “Τούνελ” ο σύντροφός της
Το «Τούνελ» λίγο πριν “σβήσει” τα “φώτα” του για το καλοκαίρι, εντόπισε τον Ιούνιο στη Ρουμανία τον σύντροφο της μητέρας που αναζητούσαν οι Αρχές για τη μαρτυρία του. Τότε είχε πει στην εκπομπή για την Μόνικα: «Πιστεύω πως ζει και βασιλεύει. Κάπου έχει πάει και μάλιστα με άλλον. Να βρεθεί για να ησυχάσουμε όλοι».

Ο Ρουμάνος φίλος, ισχυρίστηκε επίσης στο «Τούνελ», πως τελευταία φορά την είδε πολύ πριν εξαφανιστεί.
Οι αστυνομικοί στην Κυπαρισσία που ερευνούσαν την υπόθεση, κατέληξαν πως όπου και αν την αναζήτησαν δεν βρήκαν το παραμικρό και σήμερα αποφασίστηκε να ερευνηθεί για πολλοστή φορά το σπίτι που διέμενε με τον σύντροφό της αφού πλέον είχαν πειστεί ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Αφορμή για την νέα έρευνα στάθηκε και το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που ζουν στην Αθήνα, κατέβηκαν στην περιοχή για διακοπές και καθώς ήθελαν να ελέγχξουν κάποια πράγματα στην οικία, κάλεσαν και αστυνομικό από τοπικό Τμήμα.

Εκεί αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε ένα σημείο στην αυλή που το τσιμέντο έμοιαζε πιο πρόσφατο, τους ρώτησε ο αστυνομικός αν είχαν γνώση γι’ αυτό και όταν πήρε αρνητική απάντηση, ερεύνησαν οι αστυνομικοί αν ο ύποπτος είχε αγοράσει εκείνη την περίοδο τσιμέντο από καταστήματα της περιοχής, βρήκαν σχετικές αποδείξεις και αποφάσισαν να σκάψουν.

Κάλεσαν συνεργείο και το πρωί της Τετάρτης 1η Σεπτεμβρίου άρχισαν να σκάβουν, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο μακάβριο εύρημα της σορού. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών.Η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για την νεκροψία που θα ακολουθήσει.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς της 
Το «Τούνελ» επικοινώνησε με την ξαδέρφη της Μόνικα, Μιχαέλα-Τάνια Μπόρος, που την είχε αναζητήσει στο “Τούνελ”. Δήλωσε σοκαρισμένη για την εξέλιξη αυτή και μάλιστα ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σπίτι είχαν προηγηθεί έρευνες των αστυνομικών αρκετές φορές. Είχε πληροφορηθεί, ότι οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει πρόσφατα ακόμα και στον βόθρο της οικίας. Η ίδια τόνισε πως οι συγγενείς της Μόνικα ήταν σίγουροι ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο, απλά δεν είχαν αποδείξεις για να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες.

Το “Τούνελ” επικοινώνησε και με μία από τις αδερφές του θύματος η οποία τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Ιταλίας. Όντας συντετριμμένη, ζητά δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Το πρωί της Τετάρτης 1η Σεπτεβρίου, την ενημέρωσαν οι ελληνικές Αρχές και της είπαν πως κλιμάκιο αστυνομικών θα μεταβεί στη Ρουμανία όπου διαμένει μόνιμα η μητέρα τους για να λάβει γενετικό υλικό, προκειμένουν να γίνει ταυτοποίηση της σορού. Όπως δήλωσε στο “Τούνελ”, ο σύντροφος της άτυχης αδερφής της, ήταν ύποπτος δολοφονίας της πρώτης του γυναίκας στη Ρουμανία. Όταν η ίδια είχε καταφέρει να τον εντοπίσει και να μιλήσει μαζί του στα τέλη του περασμένου Μαΐου, εκείνος την καθησύχαζε με διάφορους τρόπους, λέγοντάς της ότι η αδερφή της ζει και ότι απλά είχαν χωρίσει.