Ξεκινούν σήμερα οι αναστολές εργασίας για 80-100 υγειονομικούς και στη Μεσσηνία

Ξεκινούν σήμερα οι αναστολές εργασίας για  80-100 υγειονομικούς και στη Μεσσηνία

Αρκετοί έσπευδαν ακόμα και χθες να εμβολιαστούν

Η ώρα των αναστολών για τους υγειονομικούς έφτασε και στη Μεσσηνία εκτιμάται ότι από σήμερα περίπου 80-100 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό θα τεθούν εκτός εργασίας, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Τα ακριβή νούμερα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα, καθώς ακόμα και χθες αρκετοί έσπευδαν να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, για να μη βρεθούν εκτός εργασίας.

Πάντως, οι υπεύθυνοι των υγειονομικών μονάδων του νομού, μιλώντας στο «Θ», διαβεβαίωσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας από τις αναστολές εργασίας που θα επιβληθούν αναγκαστικά σε κάποιους.

Από την άλλη πλευρά, οι εμβολιασμοί δείχνουν να αυξάνονται σιγά σιγά, ενώ πρωταθλητές στην προσέλευση είναι οι νέοι και τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Νοσοκομείο Καλαμάτας
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί καταγράφουν αύξηση αυτή την εβδομάδα και στους πολίτες και στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Μάλιστα, πλέον προσέρχονται πολλοί νέοι και παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς του προσωπικού, η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι ακόμα και χθες είχαν προγραμματισθεί εμβολιασμοί υγειονομικών, ενώ από τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα έως χθες το μεσημέρι, το δρόμο της αναστολής εργασίας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας αναμένεται να πάρουν από σήμερα περίπου 10 γιατροί, 40 νοσηλευτές και 15 άτομα που ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν τίθεται θέμα λειτουργίας από τις εν λόγω αναστολές.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Χωρίς προβλήματα θα συνεχισθεί και η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σύμφωνα με το διοικητή της μονάδας, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, παρά τις αναστολές που αναμένεται να επιβληθούν σε κάποιους από σήμερα.

Ειδικότερα, σε αναστολή εργασίας αναμένεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να τεθούν περίπου 10-15 άτομα, εκ των οποίων τρεις γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό.

Στο δε εμβολιαστικό κέντρο της Κυπαρισσίας έχει αρχίσει, επίσης, να βελτιώνεται η εικόνα των εμβολιασμών, με πολλά παιδιά να κάνουν το εμβόλιο.

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας
Το 100% στον εμβολιασμό των υγειονομικών και του προσωπικού του έχει καταφέρει το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Όπως σημείωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος Παναγιώτης Κατσαφάδος, έχει εμβολιασθεί το σύνολο του προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά το εμβολιαστικό κέντρο του ΚΥ, η υπεύθυνη του τμήματος κα Θεοδωρακοπούλου σημείωσε ότι λειτουργούν οι δύο εμβολιαστικές γραμμές και καθημερινά εμβολιάζονται 168 πολίτες.

Οι δύο γραμμές λειτουργούν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, ενώ προσέρχονται πολλοί νέοι και παιδιά 12-15 ετών.

Της Βίκυς Βετουλάκη