ΔΕΥΑΜ: Πλημμύρα οργής για την αντικατάσταση του προέδρου

ΔΕΥΑΜ: Πλημμύρα οργής για την αντικατάσταση του προέδρου

Πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης έπειτα από καιρό για το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και, όπως φάνηκε, το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, αφού υπήρξαν εντάσεις και χαρακτηρισμοί για το πρώτο θέμα, το οποίο αφορούσε στην αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ.

Ειδικότερα, με έγγραφό του ο δήμαρχος Μεσσήνης, που περιείχε μια σειρά λόγων, ζητούσε την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ ενώ όριζε τον Νικόλαο Δουρούμη νέο πρόεδρο στη θέση του Νικόλαου Χριστοφιλόπουλου.

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα, με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ., κάτι που θεωρητικά «άνοιξε το δρόμο» για αντικατάσταση του προέδρου. Ο δε Γιώργος Τσώνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Μεσσήνης και αναρωτήθηκε πώς, ενώ τόσο καιρό μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη ΔΕΥΑΜ, τώρα αλλάζει τον πρόεδρό της.

Ο μέχρι χθες πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, παίρνοντας το λόγο, χαρακτήρισε την αιτιολογία του δημάρχου Μεσσήνης γελοία και, όπως του είπε, τον αντικαθιστά, γιατί θέλει να μοιράζει μισθούς.

Μάλιστα, τον χαρακτήρισε δήμαρχο της φωτογραφίας, αφού «το μόνο που θέλει είναι να εμφανίζεται σε φωτογραφίες έργων» που, όπως είπε, ανήκουν στον Γιώργο Τσώνη.

Κλείνοντας κατηγόρησε το δήμαρχο Μεσσήνης ότι οι λογαριασμοί του προς την Επιχείρηση είναι πολύ μικροί και, μάλιστα, κατέθεσε στο προεδρείο λογαριασμούς του δημάρχου Μεσσήνης.

Απαντώντας ο κ. Αθανασόπουλος στον κ. Χριστοφιλόπουλο του είπε ότι με τα λόγια του δικαίωσε την απόφασή του να τον αντικαταστήσει.

Ακολούθησε η ψηφοφορία, με τη μειοψηφία να έχει αποφασίσει να απέχει ή να ψηφίσει λευκό, κι έτσι η απόφαση του δημάρχου πέρασε με 21 ψήφους. Πλέον νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ είναι ο Νικόλαος Δουρούμης
Π.Μπ.

-Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος».