Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης περίπου δια ζώσης..

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης περίπου δια ζώσης..

-Γ. Αθανασόπουλος: «Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε το δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του»

Μετά σχεδόν ένα χρόνο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, χώρος που προφανώς θα καθιερωθεί, αφού είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τη φυσική έδρα του Δ.Σ.

Μάλιστα, όπως φάνηκε, ούτε καν η αίθουσα αμφιθεάτρου του Φιλοσοφικού είναι επαρκής, αφού- όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος- με βάση τα τετραγωνικά της μπορούν να παρευρίσκονται 33 άτομα συν τους τεχνικούς για την κάλυψη.

Έτσι, μπορεί η συνεδρίαση να ήταν δια ζώσης, όμως οι δημοσιογράφοι την παρακολούθησαν μέσω της τηλεδιάσκεψης, κάτι που λογικά θα συνεχιστεί.
Απλά εδώ να εκφράσουμε την παρατήρησή μας για βελτίωση της κάλυψης και ειδικά του ήχου, για να ακούγονται καλύτερα οι ομιλούντες.

ΔΕΥΑΜ και διαγραφή
Όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, κυρίαρχο θέμα, που μάλιστα έφερε αντιδράσεις στην αίθουσα, ήταν αυτό της αντικατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ, κάτι που επηρέασε και το προεδρείο της Επιχείρησης, αφού ο δήμαρχος Μεσσήνης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, με τη μειοψηφία και τον απερχόμενο πρόεδρο να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του Γιώργου Αθανασόπουλου και να αφήνουν αιχμές.

Χθες όλο το θέμα είχε και συνέχεια με τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Νικολάου Χριστοφιλόπουλου του Ευσταθίου από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας», όπως αποφάσισαν ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή τους τα 15 μέλη της παράταξης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος προέβη σε ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την 20ή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης στις 4/10/2021 που δε συνάδει με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύει η δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας”, καθώς και ότι η στάση και τα λεγόμενα του ανωτέρω δημοτικού συμβούλου στην εν λόγω συνεδρίαση, σε συνδυασμό με τις συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης και δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, είναι τουλάχιστον προσβλητικά προς όλους και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο, στο απαιτούμενο αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας”. Ακολούθως, αποφάσισαν τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Ν. Χριστοφιλόπουλου από μέλος της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”.

Την απόφαση διαγραφής προσυπογράφουν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργος Αθανασόπουλος και τα μέλη: Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γιώργος Δαβίλλας, Νίκος Δουρούμης, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Σπύρος Κοντοθανάσης, Μπάμπης Μακρής, Κώστας Μαλιώτης, Τάσος Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπρατσιάκος, Κώστας Ρούτσης, Γιώργος Στραβόλαιμος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Νίκος Φύκιρης». 

Γιώργος Αθανασόπουλος
Σχετικά με το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η λασπολογία και η συκοφαντία χαρακτηρίζει αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής επιβίωσης. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν ανέχομαι συκοφαντίες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε το δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του. Δε λογάριασε, όμως, καλά.

Σε ό,τι αφορά τη φοβερή… αποκάλυψη που ισχυρίζεται ότι έκανε, πρόκειται για την τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης από τη ΔΕΥΑΜ στον οικιακό μου υδρομετρητή, όπως γίνεται σε αντίστοιχο αίτημα κάθε δημότη.

Για να μην υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν τεθεί στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου». 

Υπόλοιπα θέματα Δ.Σ.
Στα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου τώρα, έγιναν ερωτήσεις – τοποθετήσεις που είχαν να κάνουν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συμβούλους της μειοψηφίας να ζητούν κάποιες από τις υπηρεσίες που προσωρινά θα εγκατασταθούν στη Σχολή «Παπαφλέσσα» κατά το διάστημα που στο Διοικητήριο θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής, να μεταφερθούν στη Μεσσήνη, κάτι που υποστήριξαν πως θα προσφέρει στην πόλη, με τον κ. Αθανασόπουλο να απαντά ότι δεν υπάρχει στην πόλη δημοτικός χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει υπηρεσίες.

Η μειοψηφία έθεσε και το θέμα του ΚΤΕΟ που έχει σταματήσει να λειτουργεί και η έκτασή του είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Μεσσήνης για τη λειτουργία του. Έτσι ανέφεραν ότι, αφού η λειτουργία του έχει ανασταλεί, θα πρέπει να ζητήσουν από την Περιφέρεια την επιστροφή του χώρου στο Δήμο Μεσσήνης.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Τσώνης ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να διαμορφώσει το αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου, προκειμένου να είναι κατάλληλο για συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, αφού οι σύμβουλοι δεν έχουν ένα γραφείο να ακουμπήσουν τα χαρτιά τους και να κρατήσουν σημειώσεις.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση