Ευτυχώς που στο Δήμο έκριναν το έργο απαραίτητο!

Ευτυχώς που στο Δήμο  έκριναν το έργο απαραίτητο!

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 με δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Καλαμάτας όλο καμάρι ανέφερε: «Πράσινο φως έλαβε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου είχε αποσταλεί από το Δήμο προς έγκριση για χρηματοδότηση, το έργο “Κατασκευή υπαίθριου πάρκινγκ έναντι του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας”, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν: «Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης, αυτό κρίνεται απαραίτητο, αν αναλογισθεί κανείς ότι μέχρι σήμερα η στάθμευση των αυτοκινήτων πραγματοποιείται άναρχα σε χώρους πέριξ του σταδίου, χωρίς καμία απολύτως τάξη, δημιουργώντας τελικά πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας και του μικρού πλάτους των περιμετρικών δρόμων».

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα. Έτσι, κάθε φορά που βρέχει κάποιος που παρκάρει εκεί δεν μπορεί να περάσει με τα πόδια. Επίσης, κάθε βράδυ κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι σε ένα χώρο όπου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες άτομα.

Το γιατί το έργο δεν ξεκίνησε καν είναι θέμα Δήμου και Περιφέρειας, αφού προφανώς “κοιτούν” ποιος θα κόψει την κορδέλα και θα δείξει ότι το υλοποίησε, αλλά αυτό είναι παντελώς αδιάφορο για τον κόσμο. Ας αφήσουν, λοιπόν, τη μικροπολιτική στην άκρη και ας προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του πάρκινγκ. Μέχρι τότε ένας προβολέας μπορεί να τοποθετηθεί στο γυμναστήριο για να φωτίζει το σημείο…
Π.Μπ.