Ένας θρύλος των υπερμαραθωνίων στην Καλαμάτα

Ένας θρύλος των υπερμαραθωνίων στην Καλαμάτα

Το βιβλίο του πιο φημισμένου δρομέα υπεραποστάσεων της εποχής μας, που έχει τρέξει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, και έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια και να αρχίσουν το τρέξιμο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. 

Το βιβλίο του θρυλικού υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη με τίτλο «Η Χαρά του δρομέα (εκδόσεις Key Books)», που αποτελεί έναν απολογισμό της πολύχρονης δρομικής καριέρας του, συμπαρουσίασαν οι υπερμαραθωνοδρόμοι Βασίλης Κουμανάκος και Σταυρούλα Μπάκα, σε μια όμορφη και ζεστή συζήτηση που συντόνισε η επίσης δρομέας Γεωργία Πουλοπούλου.

Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης μίλησε για την εμπειρία του υπερμαραθωνίου, για τη μοναχικότητα και τη μοναξιά του δρομέα, για τη σχέση με την οικογένειά του, για τα οφέλη του τρεξίματος, για την επαφή με τη φύση και για τα ιδιαίτερα συναισθήματα που του δημιουργούνται όταν τρέχει στην Ελλάδα, νιώθοντας περήφανος για την ελληνική του καταγωγή. Επίσης, αποκάλυψε τον επόμενο μεγάλο στόχο του για το 2023: να τρέξει από το πιο χαμηλό σημείο της γης στο πιο υψηλό, από τη Νεκρά Θάλασσα στην κορυφή του Έβερεστ!

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Κωνσταντίνος Καρνάζης δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό, άκουσε με ενδιαφέρον τις εμπειρίες άλλων δρομέων και υπέγραψε με χαμόγελο αντίτυπα του βιβλίου του.

Η βραδιά δε θα ήταν ίδια χωρίς τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, που φρόντισε οι παρευρισκόμενοι να βρεθούν σε ένα όμορφο και άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς και τη θερμή υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Bookmark και του Συλλόγου Δρομέων Μεσσηνίας. Επίσης, απευθύνονται ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο της πόλης Γιάννη Ζαφειρόπουλο και τον Αλέξη Ζάννη (ΣΔΥΜ) για τους χαιρετισμούς που απηύθυναν.