Γιώργος Αθανασόπουλος: Απολογισμός διετίας και τα έργα που θα γίνουν στο Δήμο Μεσσήνης

Γιώργος Αθανασόπουλος: Απολογισμός διετίας και τα έργα που θα γίνουν στο Δήμο Μεσσήνης

Σε απολογισμό για τη μέχρι σήμερα θητεία του προέβη χθες το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς συμπλήρωσε δύο χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Μεσσήνης, ενώ αναφέρθηκε και σε έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Ο κ. Αθανασόπουλος ξεκίνησε λέγοντας ότι η θητεία του άρχισε με αρκετές δυσκολίες λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που επέφερε, όπως και των επιπτώσεων στους τομείς της οικονομίας, που δημιούργησαν πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους. Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, οι καθημερινές και συντονισμένες προσπάθειές φέρνουν αποτελέσματα, αφού κατά την προηγουμένη διετία εκπονήθηκαν μελέτες, εντάχθηκαν έργα και εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις, ενώ εκπονήθηκαν και έργα «με το βλέμμα της Δημοτικής Αρχής να είναι στραμμένο στο μέλλον».

Κατά το δήμαρχο Μεσσήνης, αυτά τα δύο χρόνια δεν άφησαν ούτε μια μέρα να πάει χαμένη και πέτυχαν πολλά, ενώ «μένουν ακόμα περισσότερα για να ολοκληρώσει η Δημοτική Αρχή μια τετραετία δημιουργίας και προόδου».

Στη συνέχεια μίλησε για έργα που έγιναν ή είναι προγραμματισμένα να γίνουν, χωρίζοντάς τα ανά ενότητες

Τα βασικά εξ αυτών έχουν ως εξής:

Πρώτη ενότητα ήταν αυτή της «οικονομικής ανάπτυξης», με σημαντικότερο έργο να είναι ο επανακαθορισμός χρήσεων γης στην περιοχή ΛΠ3. Ένα ακόμα έργο είναι η μελέτη που εκπονείται και αφορά στην κατασκευή γέφυρας για την παραλιακή διασύνδεση Μεσσήνης –Καλαμάτας, ενώ άλλα έργα στην ίδια ενότητα ήταν οι διανοίξεις δρόμων στην πόλη.

Επόμενη ενότητα ήταν αυτή της «αγροτικής οικονομίας», με τον πρωτογενή τομέα να αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των δημοτών. Έτσι ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι ο Δήμος στάθηκε δίπλα στους αγρότες και στις διεκδικήσεις τους, ενώ πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στον αγροτικό κόσμο. Όλη αυτή την περίοδο, λοιπόν, πραγματοποίησε αρκετά έργα αγροτικής οδοποιίας, κάτι που θα συνεχίσει, ενώ ως σημαντικό έργο χαρακτήρισε την κατασκευή λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου, το οποίο δρομολογείται και όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να τροφοδοτεί με νερό τα γειτονικά χωριά. Επίσης, από τη λιμνοδεξαμενή θα μπορούν να ανεφοδιάζονται με νερό επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Άλλη ενότητα αφορούσε στα «αναπτυξιακά έργα υποδομής», με τον κ. Αθανασόπουλο να έχει εντάξει σε αυτή το δρόμο Καλαμάτα- Μεσσήνη- Ριζόμυλος, με τη Δημοτική Αρχή να διεκδικεί τη λειτουργική διασύνδεση της πόλης με το νέο δρόμο.

Επίσης, αναφέρθηκε στο Τζάνε- Καλαμάκι, με το Δήμο Μεσσήνης να θεωρεί επιτακτική ανάγκη να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του εναπομείναντος τμήματος.

Επίσης, μίλησε για τα λιμενικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι του Πεταλιδίου, καθώς και για την αντιδιαβρωτική προστασία της παραλίας της Δ.Ε. Αίπειας, ενώ στοίχημα για τον ίδιο είναι η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του Πεταλιδίου.

Μιλώντας για το κέντρο της Μεσσήνης, έκανε αναφορά στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, έργο που θα υλοποιηθεί, καθώς και στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, όπου οι εργασίες είχαν σταματήσει αλλά η παρούσα Δημοτική Αρχή ολοκληρώνει.

Στην ενότητα που σχετιζόταν με την παραβατικότητα, που επί χρόνια απασχολεί το Δήμο Μεσσήνης, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί, αφού τα περιστατικά έχουν μειωθεί, για να προσθέσει ότι το πρόβλημα παραμένει και χρειάζεται διαρκής προσπάθεια προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Στην ενότητα της «καθαριότητας», αναφέρθηκε στην ανανέωση του εξοπλισμού που έγινε αυτά τα δύο χρόνια, ενώ για εκείνη της «καθημερινότητας» στην κατασκευή πεζοδρομίων καθώς και παιδικών χαρών, με κυριότερες στην πλατεία της Μεσσήνης και στην παραλία της Μπούκας.

Στην ενότητα «σχολικές υποδομές», ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε ενδεικτικά στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλίδιου, όπου οι εργασίες ολοκληρώνονται άμεσα, καθώς και στην προσθήκη αιθουσών στο 2ο -4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης.

Όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές, μίλησε για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου, καθώς και την ανακαίνιση στο κλειστό γυμναστήριο.

Στην ενότητα του «πολιτισμού», ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για την ολοκλήρωση και αλλαγή χρήσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, την κατασκευή του μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς και την αναβάθμιση του μουσείου «Τάκη Κατσουλίδη».

Κλείνοντας ο δήμαρχος δήλωσε σίγουρος ότι αν υπάρξει διάθεση για συνεργασία, αισιοδοξία και όρεξη για σκληρή δουλειά, «όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν».

Δείτε εδώ όλο τον απολογισμό του δημάρχου Μεσσήνης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση