Γιώργος Αθανασόπουλος: «Δε δέχομαι τους εκβιασμούς»

Γιώργος Αθανασόπουλος: «Δε δέχομαι τους εκβιασμούς»

Στο περιθώριο του χθεσινού απολογισμού, ο δήμαρχος Μεσσήνης δέχθηκε ερωτήσεις και για άλλα θέματα που αφορούν στο Δήμο.

Έτσι, σε ερώτηση για τη ΔΕΥΑΜ και το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον πρώην πρόεδρο, αλλά και τη γενικότερη κατάστασή της, ο κ. Αθανασόπουλος σχολίασε ότι η Επιχείρηση διαχρονικά έχει πολλές υποχρεώσεις, με το θέμα του νερού να είναι το πρώτο και το κυρίαρχο. Άρα, «η ΔΕΥΑΜ έχει να παλέψει καθημερινά σε πολλά επίπεδα». Τη χαρακτήρισε, δε, ως μια καλή επιχείρηση που δουλεύει σωστά, για να προσθέσει πως έγιναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις και χρειάζεται εγρήγορση. Οι στόχοι που είχαν τεθεί, εξήγησε στη συνέχεια, δεν επιτεύχθηκαν και έτσι  ο ίδιος μαζί με τη νέα διοίκηση «θα κοιτάξουν» να πραγματοποιηθούν.

Σχετικά με τον πρώην πρόεδρο, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι «με τη συμπεριφορά του κατάφερε να αυτο-εξευτελιστεί».

Κλείνοντας δήλωσε ότι ούτε προεκλογικά ούτε και τώρα θα δεχθεί εκβιασμούς, ούτε θα υποκύψει σε αυτούς για θέσεις και εξουσία, ενώ σε όποιον προσπαθεί να τον εκβιάσει, θα δείξει την πόρτα.

Έλλειμμα στην ΚΕΑΔΗΜ
Σχετικά με την «κινητικότητα» που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα και έχει να κάνει με έλλειμμα στην ΚΕΑΔΗΜ ύψους 93.818 ευρώ και αφορά στη χρονική περίοδο 2015-2018, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή ανέλαβε πρωτοβουλίες, «έγιναν οι διαδικασίες, ακολούθησε η έκθεση του ορκωτού, στη συνέχεια Δημοτικό Συμβούλιο και έπειτα Συμβούλιο ΚΕΑΔΗΜ και έχει γίνει ό,τι ο νόμος προβλέπει».

Π.Μπ.