Γκούνης – Μπούζα – Νικολάκου για πλατεία Φιλιατρών

Γκούνης – Μπούζα – Νικολάκου για πλατεία Φιλιατρών

Όχι σε λογικές επιβολής αποφάσεων για αναπλάσεις που δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κοινωνία

Στο θέμα που έχει προκύψει με την «Ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών» τοποθετούνται με κοινή τους ανακοίνωση οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», Απόστολος Γκούνης, Αντωνία Μπούζα και Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ειδικότερα, αναφέρουν: «Βασική αρχή του θεσμού της Αυτοδιοίκησης αποτελεί ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και η συμπόρευση με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι φορείς, σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Κάθε απόφαση συλλογικού οργάνου που στηρίζεται σε προσωπικές απόψεις, πολιτικούς εγωισμούς και εμμονές συνιστά εκτροπή.

Τέτοια εκτροπή επιχειρήθηκε να γίνει πράξη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021, από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα.

Ο κ. Νίκας, αγνοώντας εντελώς το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, δεν είχε αποφασίσει σχετικά με την “Ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών”, προσπάθησε με διάφορες αλχημείες να αποσπάσει την έγκριση του Σώματος.   

Η περιφερειακή παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” αρνείται να ακολουθήσει λογικές επιβολής αποφάσεων για αναπλάσεις που δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κοινωνία και τιμώντας την ψήφο των πολιτών της Μεσσηνίας, μένει αμετακίνητη στη στήριξη του αιτήματος των πολιτών να μην προχωρήσει η ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, χωρίς την απαραίτητη απόφαση κατ’ αρχάς του Τοπικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Θα πρέπει να λάβουμε όλοι υπ’ όψιν μας ότι η πλατεία των Φιλιατρών, που φέρει το όνομα του Πρώτου Κυβερνήτη του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιστορικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και πολιτειακό ρόλο της πόλης και έτσι έχει καταγραφεί στη συνείδηση των απανταχού της γης Φιλιατρινών».