Κ.Α.ΝΕ.: Τζιάλλα και Κατέρη έδειξαν «πώς η πραγματικότητα μετουσιώνεται σε μυθοπλαστική αφήγηση»

Κ.Α.ΝΕ.: Τζιάλλα και Κατέρη έδειξαν «πώς η πραγματικότητα μετουσιώνεται σε μυθοπλαστική αφήγηση»

Την Περασμένη Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, οι ιδρύτριες της Καλλίεργον Χριστίνα Τζιάλλα και Βασιλική Κατέρη ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση εκπροσώπου της Κ.Α.ΝΕ. (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων) Καλαμάτας και συμμετείχαν ως ομιλήτριες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ATENEA PROJECT που είναι ενταγμένο στο Erasmus+ με σκοπό την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών εταίρων και την εκπαίδευση ενηλίκων, μέσω ειδικών καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και μέσω του αυτοβιογραφικού θεάτρου, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ευπάθειας.
Η κάθε ομιλία, κατάθεση ψυχής, αφορούσε στη θεματική του προγράμματος «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ, Δεύτερο στάδιο, η μεθοδολογία ATENEA». Μπροστά σε ένα πολυπολιτισμικό ακροατήριο που προερχόταν από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και τη Σλοβενία οι ομιλήτριες κατέθεσαν προσωπικές τους ιστορίες με στόχο να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν, να ανταλλάξουν συναισθήματα και να νιώσουν, για άλλη μια φορά, τη γλυκιά γεύση του να μοιράζεσαι την αλήθεια σου ως μέλος της ευρύτερης κοινωνίας ανθρώπων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το περιεχόμενο της ομιλίας της Χριστίνας Τζιάλλα με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ένας μακρύς και ουσιαστικός διάλογος μέσα από καταιγισμό ερωτήσεων πολλών ακροατών. Η συγκλονιστική αφήγηση βιωματικών πτυχών της ζωής της με το καυστικό και αυτοσαρκαστικό χιούμορ που διαθέτει, τα δύο θεατρικά της έργα που έχουν ήδη εκδοθεί -και ένα που είναι υπό έκδοση (σε ελληνικά και αγγλικά)- ήταν το πλέον απτό παράδειγμα για το πώς η πραγματικότητα μετουσιώνεται σε μυθοπλαστική αφήγηση.