Κ. Σακελλαροπούλου για ναυμαχία Ναυαρίνου: Τιμάμε τους άνδρες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας

Κ. Σακελλαροπούλου για ναυμαχία Ναυαρίνου: Τιμάμε τους άνδρες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος για την 194η επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου και κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με δήλωσή της, τόνισε ότι «η συμβολή των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ρωσίας, στην Επανάσταση του 1821 υπήρξε αποφασιστική. Επιστέγασμα ήταν η καταστροφή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναυαρίνο, στην πιο κρίσιμη καμπή του Αγώνα, από τον ενωμένο συμμαχικό στόλο».

Τόνισε, επίσης, ότι «η νίκη αυτή υπήρξε καθοριστική για την τελική επικράτηση των Ελλήνων. Αναπτέρωσε το φρόνημά τους και οδήγησε στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους» και κατέληξε σημειώνοντας, ότι «τιμάμε τους άνδρες που στην ιστορική αυτή ναυμαχία έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Τιμάμε ταυτόχρονα τη μακρά φιλία και τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν οι λαοί μας».

Αμέσως μετά, η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και πυραυλάκατος «Μαριδάκης» που βρίσκονται στο λιμάνι της Πύλου.

Πηγή: ΑΠΕ