«Καλλίεργον»: Σε τροχιά υλοποίησης η «Τυφλή Πίστη» με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Βασιλόπουλο

«Καλλίεργον»: Σε τροχιά υλοποίησης η «Τυφλή Πίστη» με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Η «Καλλίεργον», και εν προκειμένω η πρώτη της κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους που ετοιμάζει η μανιάτικη εταιρεία παραγωγής πολιτισμού, δείχνει με τον πλέον διαυγή και φωτεινό τρόπο πώς μπορεί κάποιος με λίγα μέσα να πετύχει κάτι μεγάλο. Κάτι που μοιάζει αρχικά άπιαστο όνειρο και ξεκινά με την τυφλή πίστη (όπως είναι κατά σύμπτωση και ο τίτλος της ταινίας) των δημιουργών ότι αυτό που γεννιέται από τη δική τους ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη παραγωγή, με ευρεία απήχηση και μηνύματα που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, προβάλλοντας παράλληλα τη Μεσσηνία παντού.

Έπειτα από πολλές κλειστές ή μισόκλειστες πόρτες, καθημερινά προστίθενται άνθρωποι που πιστεύουν και συστρατεύονται στο εγχείρημα και ένας από αυτούς είναι ο γνωστός Μεσσήνιος ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος, με σημαντική καριέρα στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, ο οποίος ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η βασική ομάδα της Τυφλής Πίστης είχε την ευκαιρία τις τελευταίες εβδομάδες να εξοικειωθεί με τους τόπους των γυρισμάτων στη Μάνη και στην Καλαμάτα, κάνοντας τις πρώτες επίσημες πρόβες, δοκιμαστικά γυρίσματα και φωτογράφηση. Μεταξύ άλλων, ξεχωριστή ήταν η επίσκεψη στον καλλιτεχνικό χώρο του Καλαματιανού εικαστικού και συλλέκτη Δημήτρη Ηλιόπουλου, μιας και θα είναι το “χέρι” του πατέρα Θεόπνευστου που είναι αγιογράφος, ενώ θα διδάξει και κάποια από τα μυστικά της τέχνης του στον πρωταγωνιστή. Ο Χρήστος Βασιλόπουλος δε μένει όμως μόνο εκεί, καθώς σκοπεύει να επισκεφθεί και το Άγιον Όρος, προκειμένου να μπει περισσότερο στο κλίμα της πνευματικής ζωής και του ρόλου του.

Με τον ενθουσιασμό και το πάθος του «ερασιτέχνη» και ταυτόχρονα με τον άψογο επαγγελματισμό που τη διακρίνει, η «Καλλίεργον» έχει καταφέρει πλέον να τροχοδρομήσει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους και η παραγωγός Βασιλική Κατέρη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν την προσπάθεια σε αυτή την πρώτη φάση, με την πεποίθηση ότι στο τέλος μιας μεγάλης κοπιώδους διαδρομής περιμένει η δικαίωση:

«Με ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ το όραμά μας, βήμα βήμα, οδεύει προς την υλοποίηση με τους καλύτερους οιωνούς!

Στις 16 Οκτωβρίου 2021 ξεκίνησαν και επίσημα οι πρόβες στα μέρη όπου θα γίνουν τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους ταινίας ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ακριβής Κόλλια, μέσα στο 2022.

Καλωσορίσαμε τους πρωταγωνιστές μας Χρήστο Βασιλόπουλο και Νιόβη Βλατάκη, τη σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο της ταινίας Ακριβή Κόλλια και τον Νίκο Δαλέζιο, διευθυντή φωτογραφίας. Παρέμειναν για μία εβδομάδα για τις πρώτες πρόβες και κυρίως, για να ξεναγηθούν οι πρωταγωνιστές μας στα μέρη των γυρισμάτων.

Στη φάση αυτή, πολύτιμη ήταν η στήριξη κάποιων επιχειρήσεων στις οποίες απευθύνουμε από καρδιάς τα άπειρα “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” μας!

Αναλυτικότερα, ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Ζαφειρόπουλο της εταιρείας Escape Car Rentals για την ευγενική χορηγία ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου για τη μεταφορά της ομάδας μας από Αθήνα, καθώς και για τη χρήση του σε όλους τους προορισμούς που απαιτούσαν οι πρόβες (Μάνη και Καλαμάτα), μέχρι και την επιστροφή τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τον Κώστα και τη Ρένα Μπαλακτάρη και το Kalogria Apartments Stoupa για την υπέροχη φιλοξενία του γνωστού ηθοποιού Χρήστου Βασιλόπουλου, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τα πεντανόστιμα και πλούσια γεύματα που μας παρείχαν τον Φώτη Μιχαλεάκο, ιδιοκτήτη της ταβέρνας Η ΟΑΣΙΣ στις Θαλάμες Δ. Μάνης (2721074593), τον Κώστα Βασιλειάδη ιδιοκτήτη της ταβέρνας “Στου Κώστα” (Στου Κώστα Βασιλειάδη – Stou Kosta) στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας και τον Χρήστο και Αλέξανδρο Μπαλακτάρη, ιδιοκτήτες του Kalogria Restaurant στην παραλία της Καλόγριας στη Δ. Μάνη».