Λιβανός: Το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τα συνεταιριστικά σχήματα

Λιβανός: Το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τα συνεταιριστικά σχήματα

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τα συλλογικά σχήματα, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε χαιρετισμό του στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΑΣ, επισημαίνοντας ότι τα συλλογικά σχήματα ισχυροποιούν τον αγρότη.

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία ισχυρών και υγειών συνεταιρισμών και ανέφερε ότι εκτός από τον θεσμοθετημένο μειωμένο φορολογικό συντελεστή του 10% για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπ. Οικονομικών με στόχο να δημιουργηθεί ένα φορολογικό πλαίσιο που θα δίνει κίνητρα στους αγρότες να οργανωθούν στους συνεταιρισμούς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός είπε: «Για το Υπουργείο είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βλέπει τον αγροτικό κόσμο να ξεπερνά τις παθογένειες του παρελθόντος και να συγκροτεί ξανά έναν ισχυρό και ενιαίο φορέα, που θα αποτελεί θεσμικό συνομιλητή του Υπουργείου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τα συλλογικά σχήματα, που ισχυροποιούν τον αγρότη.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του πνεύματος του συνεταιρίζεσθαι και η δημιουργία ισχυρών και υγειών συνεταιρισμών.

Για αυτό και με ένα από τα πρώτα νομοθετήματα μας, θεσμοθετήσαμε το μειωμένο φορολογικό συντελεστή του 10% για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η προσπάθεια που κάνουμε τώρα – και είναι κοινωνός αυτών των προσπαθειών ο κ. Γιαννακάκης- είναι να προτεραιοποιηθεί το θέμα ενός νέου φορολογικού πλαισίου το οποίο θα παρέχει κίνητρα στους αγρότες και στους συνεταιρισμούς και ταυτόχρονα θα διαμορφώνει ένα ορθολογικό πλαίσιο συνολικά στην οικονομική δραστηριότητα. Υπάρχει μεγάλη στενότητα και πίεση στο οικονομικό επιτελείο, όμως πιστεύω ότι σύντομα θα το προχωρήσουμε κι αυτό».