Μεσσήνη: Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Μεσσήνη: Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση  εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μεσσήνη, έδρα του Δήμου, δύο χρόνια μετά την απαγόρευση των παρελάσεων.

Να σημειωθεί πως για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η δοξολογία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των σημαιοφόρων των σχολείων. Αποδόθηκαν δε οι οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940 και τονίστηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει για τη χώρα μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε όλος ο κόσμος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας, προσθέτοντας ότι με ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο.

Υπογράμμισε δε ότι η θυσία των ηρώων του 1940 αποτελεί για τις νέες γενιές χρέος προσήλωσης στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θυμίζοντας ότι δύο χρόνια μετά χειροκροτούμε ξανά τα παιδιά μας στις μαθητικές παρελάσεις με έντονα συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και φιλοπατρίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, Μαριάννα Γεωργακοπούλου. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των εθνικών ηρώων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της 120 ΠΕΑ, αντισμήναρχο ιπτάμενο Μιχαήλ Χαντέ, τον εκπρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας, διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργο Χαραλαμπάκη, τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, υποπυραγό Ιωάννη Κυρίτση, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση, από μαθητές όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσήνης και αντιπροσωπείες του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης» και του Ιππικού Ομίλου Μεσσήνης.