Μεσσηνία: Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις και με εντολή να μην επιτρέψουν επεισόδια

Μεσσηνία: Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις και με εντολή να μην επιτρέψουν επεισόδια

Σε επιφυλακή βρίσκονταν χθες όλη την ημέρα οι αστυνομικές δυνάμεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα με το θάνατο ενός 20χρονου Ρομά έπειτα από πυρά αστυνομικών σε καταδίωξη.

Ένας λόγος παραπάνω ήταν η χθεσινή απολογία στον ανακριτή των επτά αστυνομιών που συμμετείχαν στο περιστατικό, ενώ στη Μεσσηνία τα μέτρα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα λόγω και των επεισοδίων με το θάνατο του νεαρού Ρομά στην Πιπερίτσα, όταν πυροβολήθηκε από ιδιοκτήτη σπιτιού στο οποίο είχε μπει με ομοφύλους του να κλέψει.

Αποφυγή επεισοδίων
Σύμφωνα με εντολή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όλες οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς ή και στην κοινότητα της κάθε πόλης τέθηκαν σε επιφυλακή για την αποφυγή επεισοδίων.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο υπογραμμίσθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα από ομάδες Ρομά που θεωρούν ότι ο νεαρός 20χρονος με τα τρία παιδιά, που φέρεται να συμμετείχε σε διάρρηξη αυτοκινήτου, δολοφονήθηκε από τους αστυνομικούς.

Να μην υπάρξει ένταση
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο μετά το τραγικό αυτό περιστατικό και από το βράδυ της Κυριακής στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα έγιναν επεισόδια, ενώ στη Μεσσηνία έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο στο ύψος των Αρφαρών.

Οι εντολές ήταν να μη δημιουργηθούν επεισόδια από καμία πλευρά και να περάσουν αυτές οι μέρες ομαλά, χωρίς να φορτιστεί άλλο η ατμόσφαιρα.

Για το σκοπό αυτό η παρουσία των περιπολιών και των αστυνομικών δυνάμεων στην όλη περιοχή ήταν αυξημένη, αλλά διακριτική.

Σαφείς εντολές είχαν δοθεί για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας σε όλους τους αστυνομικούς, όπως και τη φύλαξη αστυνομικών στόχων.

Τέλος, να μην επιτραπεί να κλείσει κανένας δρόμος ή οδικός κόμβος.
Της Βίκυς Βετουλάκη