Ο Ευκλής περπάτησε το πράσινο μονοπάτι στο Ανατολικό Μαίναλο

Ο Ευκλής περπάτησε το πράσινο μονοπάτι στο Ανατολικό Μαίναλο

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Σ.Α.Ο.Ο. Τρίπολης να συμμετάσχει την περασμένη Κυριακή (10/10ου) στη Διασυλλογική Ορειβατική – Περιβαλλοντική Συνάντηση για τα 200 χρόνια της Επανάστασης και της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Συμμετείχαν δε πάνω από 230 πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα και περπάτησαν στο μαγευτικό Μαίναλο, στο πράσινο μονοπάτι, ξεκινώντας από τα 850 μέτρα ύψος από το Περθώρι, για να καταλήξουν  στο Ροεινό στα 1.100 μ.

Με το πέρας της πεζοπορίας στην πλατεία του Ροεινού οι φιλόξενοι Αρκάδες πρόσφεραν σε όλους τους πεζοπόρους ζεστή σούπα, σουβλάκια και κρασί.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά από το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενός αναμνηστικού μεταλλίου προς όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων.

Επόμενη εξόρμηση του «Ευκλή» είναι στις 24 Οκτωβρίου, στο δικό μας αγαπημένο βουνό, τον Ταΰγετο, με πεζοπορία για όλη την οικογένεια από το χωριό Πηγάδια μέσω καλντεριμιού έως το φαράγγι του Ριντόμου, για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το μονότοξο Πηγαδιώτικο γεφύρι και το «Στένωμα» του φαραγγιού.