Παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από τη Μανωλάδα στο Σουληνάρι

Παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από τη Μανωλάδα στο Σουληνάρι

Παράνομους αλλοδαπούς εργάτες από τη Μανωλάδα στη Μεσσηνία μετέφερε ένας 50χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εντοπίσθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος αλλοδαπός και, όπως διαπιστώθηκε, διευκόλυνε τη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Συγκεκριμένα, μετέφερε 4 άντρες ηλικίας από 25 έως 56 χρόνων, δύο υπηκοότητας Μπαγκλαντές και δύο υπηκοότητας Πακιστάν.

Το ταξίδι τους είχε ξεκινήσει από τη Μανωλάδα Ηλείας και προορισμός τους ήταν το Σουληνάρι Πυλίας, με σκοπό να δουλέψουν στην ελαιοσυγκομιδή.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 50χρονος αλλοδαπός οδηγός στερούνταν αδείας ικανότητας οδήγησης. Επίσης, πάνω του βρέθηκε το ποσό των 60 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από αμοιβή για τη μεταφορά των 4 αλλοδαπών.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Β.Β.