Πελοπόννησος: Χωρίς προβλήματα σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”


Μπορεί η πρόσφατη κακοκαιρία με την επωνυμία “Μπάλλος” να “ταλαιπώρησε» πόλεις και κωμοπόλεις της Μεσσηνίας, αφού οι περισσότερες πλημμύρισαν, δε συνέβη το ίδιο και με τον πρωτογενή τομέα. Εκεί φαίνεται ότι η βροχή ήρθε ως… μάννα εξ ουρανού σε πολλές περιοχές και προϊόντα, που βρίσκονται στη διαδικασία της συγκομιδής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “δεν υπήρξε καμία αναφορά για ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”. Αυτό καταγράφηκε στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί της περασμένης Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Πολιτικής Προστασίας των πέντε Ενοτήτων της Περιφέρειας. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η έντονη βροχόπτωση υπήρξε “ιδιαίτερα ευεργετική”.

Για το γεγονός αυτό ο περιφερειάρχης ενημέρωσε με σχετική επιστολή του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Π. Νίκα”.
Α.Π.

φώτο αρχείου