Πως να ταξιδέψετε με τα απολύτως απαραίτητα

Πως να ταξιδέψετε με τα απολύτως απαραίτητα

Όλοι μας αγαπάμε τα ταξίδια! Μπορούμε πλέον να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο για να δούμε τις ομορφιές κάθε τόπου, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, ακόμα και τους δικούς μας ανθρώπους σε άλλες χώρες. Και ενώ το να ταξιδέψεις είναι μια πραγματική διασκέδαση, το να προετοιμαστείς για αυτό μπορεί να είναι μια αντιστρόφως διασκεδαστική διαδικασία.

Φτιάχνοντας τις βαλίτσες, πακετάροντας τα αγαπημένα είδη ταξιδιού προσπαθώντας παράλληλα να χωρέσεις τα πάντα και παράλληλα να τηρήσεις τα όρια σε βάρος και μέγεθος είναι μια αληθινή πρόκληση. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να μην κουβαλάτε περιττά πράγματα μαζί σας, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες συμβουλές που θα κάνουν την βαλίτσα σας ελαφρότερη αλλά ταυτόχρονα γεμάτη με τα απαραίτητα. Εδώ είναι τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε:

  • Αρχικά, καλύτερα να αφήσετε στην άκρη τους μεγάλους και ογκώδεις ταξιδιωτικούς οδηγούς. Συμφωνούμε, πως «τίποτα δεν αντικαθιστά ένα βιβλίο» και βρίσκει εφαρμογή και στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και ειδικά στους ειδικούς χάρτες που έχουν μέσα. Ωστόσο, εάν πραγματικά δεν θέλετε την βοήθεια της τεχνολογίας στην ανακάλυψη μια πόλης τότε μπορείτε να εκτυπώσετε από πριν μόνο τα σημαντικά για εσάς στοιχεία και να τα διπλώσετε μέσα στηn τσάντα σας.
  •  Μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και πραγματικά δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε όλη την παπουτσοθήκη σας. Ένα ζευγάρι θα σας φτάσει αρκεί να είναι αυτό που θα νιώθετε πιο άνετο, ανθεκτικό και παράλληλα δεν θα υπονομεύετε το στυλ σας.
  • Υπολογίστε να πάρετε να πάρετε πράγματα αρκετά για μια εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε πολλά ρούχα αφού πολλά ξενοδοχεία σας δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα πλυντήριά τους δωρεάν ή μικρή χρέωση. Σε περίπτωση που πάτε σε παραθαλάσσιο μέρος μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα μαγιό και αντηλιακό.
  • Αποφύγετε να πάρετε μαζί σας τα καλά σας ρούχα και τα ακριβά αξεσουάρ. Αν όντως δεν έχετε να παραβρεθείτε σε κάποιο γάμο ή σε μια επίσημη γιορτή τότε μπορείτε απλά να φοράτε τα καθημερινά σας ρούχα. Ένα σακάκι ή ένα ακριβό φόρεμα, πέρα από τον περισσότερο χώρο που θα πιάσει στην βαλίτσα σας, ίσως χρειάζεται και την απαραίτητη φροντίδα, όπως καλύμματα και θήκη.
  • Προτιμήστε να πάρετε μαζί σας δύο τζιν, μερικά σορτσάκια και μπλούζες αφού αυτά τα ρούχα είναι εύκολο να τα διπλώσετε και δεν απαιτούν πολύ χώρο. Επιπλέον είναι ρούχα που μπορείτε εύκολα να τα συνδυάσετε μεταξύ τους και είναι ιδανικά για casual καταστάσεις.
  • Φτιάξτε μια λίστα με τα βασικά καλλυντικά και φάρμακα που θα χρειαστείτε στο ταξίδι σας και θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σας. Σε περίπτωση που είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε μικρότερα δοχεία και πάρτε μαζί σας μόνο την ποσότητα που θα χρειαστείτε και έτσι θα εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο. Αυτή η λίστα μάλιστα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί σε επόμενα ταξίδια.


Αυτές λοιπόν ήταν μερικές από τις συμβουλές που καλό θα ήταν να έχετε στο νου σας όταν πρόκειται να ταξιδέψετε και δεν θέλετε να κουβαλάτε έξτρα βάρος. Έτσι όχι μόνο θα μετακινείστε με μεγαλύτερη άνεση αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για υπέρβαρη αποσκευή και πληρώσετε παραπάνω.