Σήμερα το 7ο σκακιστικό ράπιντ, πρωτιά Διαμαντέα στο 15ο μπλιτς του ΝΟΚ

Σήμερα το 7ο σκακιστικό  ράπιντ, πρωτιά Διαμαντέα στο 15ο μπλιτς του ΝΟΚ

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 θα διεξαχθεί το 7ο τουρνουά σκάκι rapid στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6972 701590 ή στο 6975 849716. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 16 άτομα σύμφωνα με το πρωτόκολλο Covid της Γ.Γ.Α.
Οι αθλητές και οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος αφιερώνουν τα τρία πρώτα τουρνουά που διεξήχθησαν δια ζώσης, μετά την παύση λόγω Covid, στην Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. και ιδιαίτερα στον κ. Στάθη Καρέλια που με την αρωγή τους βοήθησαν το τμήμα να παραμείνει ζωντανό, όρθιο και γεμάτο δύναμη και όνειρα για το μέλλον.

Αποτελέσματα μπλιτς
Την περασμένη Κυριακή 26/9/2021 προηγήθηκε η διεξαγωγή με επιτυχία του 15ου Τουρνουά μπλιτς του ΝΟΚ, με τη συμμετοχή 14 σκακιστών. Οι αγώνες έγιναν στις εγκαταστάσεις της Σκακιστικής Ακαδημίας και βέβαια σύμφωνα με το πρωτόκολλο Covid της Γ.Γ.Α.
Το τουρνουά διεξήχθη με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Πέτρος Διαμαντέας με 6,5 βαθμούς, ο οποίος όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Πουλόπουλος Ηλίας, το χάλκινο μετάλλιο ο Θωμαΐδης Παναγιώτης, και το χρυσό μετάλλιο ως πρώτη γυναίκα κέρδισε η Ανδριάνα Αθανασοπούλου.
Συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές: Βέκκος Χρήστος, Μανώλης Μουτζούρης, Αργύρης Κινόπουλος, Σταμάτης Δραγώνας, Παναγιώτης Κόντος, Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος, Ηλίας Πετρουλάκης, Φάνης Διακουμέας, Θοδωρής Αθανασόπουλος και Άγγελος Μαστορίδης.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για παιδιά και ενήλικες

Το τμήμα ενηλίκων προχωρημένων συνεχίζει τις προπονήσεις του διαδικτυακά αφού κάποιοι κατοικούν εκτός Καλαμάτας. Επιθυμία των υπεύθυνων του σκακιστικού τμήματος είναι να δημιουργηθεί και τμήμα αρχαρίων ενηλίκων πιθανόν εντός του Οκτωβρίου.
Η ακαδημία λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
Τετάρτη    7:30  Τμήμα ενηλίκων
 Πέμπτη και Παρασκευή    4:30 – 5:30  Αρχάριοι
     6:00 – 7:00  Μέσοι
     7:30 – 8:30  Προχωρημένοι
 Σάββατο    11:00 – 12:00   Τμήματα γνωριμίας με το σκάκι
     12:15 – 13:15   
     4:30 – 5:30  Αρχάριοι
     6:00 – 7:00  Μέσοι
     7:30 – 8:30  Προχωρημένοι
Οι εγγραφές συνεχίζονται κατά τις ώρες λειτουργίας της ακαδημίας. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. 
Η έφορος κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου Τσιάλα, καθώς και οι αθλητές του Σκακιστικού Τμήματος ευχαριστούν όλους τους υποστηρικτές οι οποίοι ήταν συνεχώς δίπλα τους και τους εύχονται υγεία και κάθε καλό.