Συνεργασία ζήτησε ο Δήμος Καλαμάτας για τις Σχολές «Παπαφλέσσα»

Συνεργασία ζήτησε ο Δήμος  Καλαμάτας για τις Σχολές «Παπαφλέσσα»

Αν και δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος, τις προηγούμενες μέρες μάς προέκυψε το ζήτημα των Σχολών «Παπαφλέσσα», αφού λόγω των εργασιών που θα γίνουν στο Διοικητήριο για τη βελτίωση της στατικής του επάρκειας, αλλά και της αισθητικής του, πρόκειται να μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το θέμα τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, με την ερώτηση αν αυτή η εξέλιξη και η συμφωνία Περιφέρειας και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σημαίνει και απεμπόληση των δικαιωμάτων που έχει ο Δήμος στο κτήριο.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως η σημερινή κατάσταση του κτηρίου δεν τιμά κανέναν και πως αυτό ανήκει στο Δήμο, κάτι που αναφέρεται και στο Κτηματολόγιο.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος στάθηκε… θετικός στην προοπτική της προσωρινής μεταφοράς εκεί των υπηρεσιών, δίνοντας το στίγμα για το πώς οραματίζεται την αξιοποίηση του κτηρίου και τονίζοντας πως επιθυμεί τη συνεργασία για την επόμενη μέρα.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι είναι ανάγκη να διατεθεί ο χώρος για τη στέγαση υπηρεσιών όσο θα ανακατασκευάζεται η πρώην Νομαρχία, ενώ ανέφερε ότι στο μέλλον το κτήριο αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί, στεγάζοντας όχι γραφεία υπηρεσιών, αλλά δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Κλείνοντας είπε ότι η θέση του Δήμου διαχρονικά, είναι ξεκάθαρη: ο χώρος ανήκει στο Δήμο, ο οποίος όμως επιθυμεί να συνεργαστεί με το Επιμελητήριο για να γίνει κάτι που θα είναι προς όφελος των πολιτών.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης τόνισε σχετικά ότι “ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να πω ότι χωρίς Δήμο δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη” στο εν λόγω κτήριο.

Προηγουμένως, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είχε παρατηρήσει ότι ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ενώ όταν ήταν δήμαρχος Καλαμάτας δεν αναγνώριζε στο Επιμελητήριο δικαιώματα αξιοποίησης του κτηρίου των πρώην Σχολών «Παπαφλέσσα», ενώ τώρα, ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανακοινώνει ότι η Περιφέρεια θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Επιμελητήριο για τη στέγαση των Υπηρεσιών στο κτήριο, χωρίς να φαίνεται ο Δήμος πουθενά.

Μάλιστα, ο ίδιος ήταν που υπενθύμισε ότι η στάση του Δήμου ήταν και ο λόγος που χάθηκε χρηματοδότηση 7.000.000 ευρώ που είχε από το ΕΣΠΑ το Επιμελητήριο για την υλοποίηση προγράμματος στο κτήριο των Σχολών «Παπαφλέσσα».

Αυτό που ζήτησε ο Βασίλης Κοσμόπουλος από το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο είναι να μην απεμπολήσει ο Δήμος τα νόμιμα δικαιώματά του και να είναι και ο ίδιος μέρος των συμβαλλομένων που θα υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση για τη στέγαση υπηρεσιών στο κτήριο.

Α.Π.