Ανδρουλάκης: Μπορούμε να αποκτήσουμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Ανδρουλάκης: Μπορούμε να αποκτήσουμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε χθες το βράδυ την κεντρική του ομιλία στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία) στην Καλαμάτα, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αναμενόταν να αναφερθεί στα θετικά της υποψηφιότητάς του, αφού- όπως έχει αναφέρει, «η ατζέντα μου δεν είναι το “αντί”, είναι ο αυτοπροσδιορισμός της παράταξης. Όχι ο ετεροκαθορισμός της από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό δεν κοιτάω ούτε στη Νέα Δημοκρατία ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κοιτάω μπροστά και πιστεύω ότι ένα θεσμικό κόμμα με ένα νέο πολιτικό προσωπικό, ικανό, με γνώση και υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, μπορεί να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, αλλά και να το αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός και να κάνει ένα ισχυρό νέο ξεκίνημα».

Επίσης σημαντικός παράγοντας για τον ίδιο είναι η ανάγκη ενεργοποίησης στην παράταξη ανθρώπων που θα λειτουργήσουν πέρα από το πολιτικό κόστος, χωρίς καθεστωτική αντίληψη για την πολιτική. Σύμφωνα, πάλι, με πρόσφατες δηλώσεις του, «μπορείς να είσαι πολιτικός, να προσφέρεις στην κοινωνία, χωρίς να είσαι 30 και 40 χρόνια σε θέσεις εξουσίας. Αυτό το μοντέλο υπηρετώ, ένα μοντέλο που θα δείξει άλλον δρόμο στην ελληνική κοινωνία, που χτίζει μια νέα εμπιστοσύνη με τον ελληνικό λαό και θα σπάσει κατεστημένα που κρατάνε δεμένη την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».

Τέλος, σχετικά με την αγροτική παραγωγή, για την ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας, θεωρεί ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα συνεκτικό σχέδιο, που θα συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή, ώστε να έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο που θα αγοράζουν τυποποιημένα προϊόντα και τις 365 ημέρες του χρόνου κι όχι μόνο τις 15 μέρες που θα έρχονται για διακοπές».

Επίσης, υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη για μέτρα στήριξης με φορολογικά κίνητρα και στα θέματα που αφορούν στην ενέργεια, για να πέσει το κόστος παραγωγής.
Α.Π.