Διαμαρτυρία του Συλλόγου των Απανταχού Ραφτοπουλαίων για τον επικίνδυνο δρόμο μέχρι την Κυπαρισσία

Διαμαρτυρία του Συλλόγου των Απανταχού Ραφτοπουλαίων για τον επικίνδυνο  δρόμο μέχρι την Κυπαρισσία

Τη διαμαρτυρία του, για πολλοστή φορά, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου από το Ραφτόπουλο μέχρι την Κυπαρισσία εκφράζει με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Τριφυλίας και τους βουλευτές Μεσσηνίας ο δυναμικός και δραστήριος Σύλλογος των Απανταχού Ραφτοπουλαίων.

Στην επιστολή με θέμα «Οδικό δίκτυο 8ης επαρχιακής οδού Τμήμα Ραφτόπουλο – Κυπαρισσία», η οποία δημοσιεύεται και στην εφημερίδα του Συλλόγου, αναγράφεται: “Κύριοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διαμαρτύρεται για πολλοστή φορά για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο από το Ραφτόπουλο μέχρι την Κυπαρισσία. Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της Πολιτείας, η οποία χρόνια τώρα έχει εγκαταλείψει την περιοχή μας καταδικάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες όλων των χωριών σε ταλαιπωρία, αλλά και σε κίνδυνο, προκειμένου να μεταβούν για δουλειές στη πόλη.

Η αδιαφορία για την κατασκευή του δρόμου ή, έστω, η στοιχειώδης συντήρηση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα έχει οδηγήσει την περιοχή σε αποκλεισμό και ερήμωση.

Ο δρόμος Ραφτόπουλο – Κυπαρισσία έχει να συντηρηθεί περισσότερο από 16 χρόνια, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει κατεστραμμένο ασφαλτοτάπητα με άπειρες λακκούβες, τα δέντρα έχουν κλείσει το οδόστρωμα, δεν έχει προστατευτικές μπάρες, δεν έχει σήμανση και ακόμα περνά μέσα από την κοίτη του ρέματος Δάφνες (πριν από το Ραφτόπουλο).

Με λίγα λόγια, είναι ένας δρόμος στενός, ένας δρόμος με πρόχειρη κατασκευή του 1960, χωρίς μελέτη, που στα περισσότερα σημεία του δε χωράει δύο αυτοκίνητα. Είναι ένας δρόμος επικίνδυνος. Ζητάμε άμεσα να συντηρηθεί ο δρόμος με νέο ασφαλτοτάπητα. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη στην Περιφέρεια από το 2010 για ανακατασκευή του δρόμου Κυπαρισσία – Ραφτόπουλο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του. Ζητάμε να ενταχθεί άμεσα η ανακατασκευή του δρόμου στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί η 8η επαρχιακή οδός που συνδέει την Κυπαρισσία με τη Μεσσήνη.

Η περιοχή μας είναι ένας όμορφος και εύφορος τόπος, έχει το καλύτερο λάδι βιολογικής καλλιέργειας, για το οποίο έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και βιολογική κτηνοτροφία.

Επιτέλους να σταματήσει η ταλαιπωρία μας και η αγανάκτησή μας, να σταματήσει η αδιαφορία της Πολιτείας για την ύπαιθρο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειές σας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου