Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Μία από τα ίδια με φωνές και εντάσεις

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Μία από τα ίδια με φωνές και εντάσεις

Έντονη αντιπαράθεση για την ΚΕΑΔΗΜ

Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε όσοι καλύπτουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με τον τέως δήμαρχο να έχει ενστάσεις σχεδόν για τα πάντα, να φωνάζει και, τελικά, να δημιουργείται μια κατάσταση χάους, που προφανώς δεν ταιριάζει στο Σώμα, αλλά αυτά είναι θέματα του προεδρείου που τα επιτρέπει.

Στα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου, αυτό ξεκίνησε με ψήφισμα διαμαρτυρίας που έφερε ο δήμαρχος Μεσσήνης και αφορούσε στην κινητοποίηση των καταστηματαρχών εστίασης, που και στο Δήμο Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με καθολική συμμετοχή την Τρίτη, με τον Γιώργο Αθανασόπουλο να τονίζει ότι ο Δήμος έχει βοηθήσει τα μέγιστα τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Με τη σειρά του ο Τάσος Τσερπές ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν συγκλονιστική, αφού είχε τεράστια συμμετοχή, όμως πρόσθεσε ότι τον ξένισε που επαγγελματίες της εστίασης δε βρέθηκαν στη συνεδρίαση για να ενημερώσουν αναλυτικά το Σώμα για τα αιτήματά τους και να καταθέσουν οι ίδιοι το ψήφισμα.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η παράταξή του είναι δίπλα τους, ενώ πρότεινε να παρθεί απόφαση για μείωση των τελών στους επαγγελματίες της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος δήλωσε ότι και η δική του παράταξη είναι δίπλα στους επαγγελματίες της εστίασης, κάτι που, όπως είπε, φάνηκε και πρακτικά, αφού συμμετείχε στη διαμαρτυρία της Τρίτης.

Το ζήτημα που έθιξε ο Γιάννης Λάσκαρης ήταν αυτό των εργατών γης σε σχέση με την Covid-19, αφού αρκετοί-σχολίασε- προέρχονται από χώρες με μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων, οπότε πρότεινε να υπάρχει κάποιος έλεγχος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Αρχικά μίλησε για τα εγκαίνια του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης και όπως είπε στον Γιώργο Αθανασόπουλο, τα μετέτρεψε σε κομματική εκδήλωση και φιέστα.

Πρόσθεσε δε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να διεκδικήσει οφέλη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, ενώ τον ρώτησε αν είναι ικανός να το κάνει αυτό. Αν δεν είναι, σχολίασε, θα πρέπει οι υπόλοιποι του Σώματος να πάρουν το θέμα πάνω τους.

Ακολούθως έθιξε το θέμα της χρηματοδότησης έργων αξίας 350 εκ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος τον ενημέρωσε ότι ο χρόνος που δικαιούται για ερωτήσεις τελείωσε, με τον Γιώργο Τσώνη να του απαντά ότι τον λυπάται.

Εν συνεχεία το ψήφισμα διαμαρτυρίας πέρασε ομόφωνα από το Σώμα με κάποιες ενστάσεις, όπως, για παράδειγμα, την απουσία εκπροσώπων των επαγγελματιών ή τη στάση του Δήμου απέναντι στο ζήτημα, αφού ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι ο δήμαρχος έπρεπε την Τρίτη να βρίσκεται στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Κι αφού δεν το έκανε, του είπε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, με το προεδρείο να ζητά από τον τέως δήμαρχο να ανακαλέσει.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψήφιση, ξεκίνησε σε σχετικά ήρεμο κλίμα η συζήτηση των θεμάτων, τα οποία και ψηφίστηκαν, ενώ μεγάλη ένταση και φωνές είχαμε στο τελευταίο θέμα, περί τροποποίησης προϋπολογισμού. Μεταξύ άλλων, αφορούσε έξτρα χρηματοδότηση της ΚΕΑΔΗΜ.

Η σφοδρότερη διαμαρτυρία προήλθε από τον τέως δήμαρχο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το μεγαλύτερό του πολιτικό λάθος ήταν που δεν έκλεισε αυτό το ζήτημα, ενώ ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης στις διαμαρτυρίες σημείωσε ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής γίνονται τα πάντα για να σταθεί όρθια η συγκεκριμένη Επιχείρηση, ενώ απευθυνόμενος στον Γιώργο Τσώνη του απάντησε ότι η υποκρισία του δεν έχει όρια και ότι ποτέ δε θα ήθελε ο ίδιος «να είναι δήμαρχος που επί θητείας του θα εντοπιζόταν τόσο μεγάλο έλλειμμα όσο εντοπίστηκε στην ΚΕΑΔΗΜ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή έχει ρυθμίσει τις οφειλές και τις υποχρεώσεις της Επιχείρησης, ενώ ανέφερε ότι δε γίνεται αυτός που έχυσε το γάλα να χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα, καθότι άφησε ταμειακό έλλειμμα ύψους 95.000 ευρώ.

Κλείνοντας ανέφερε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη προκειμένου η ΚΕΑΔΗΜ να σταθεί ξανά στα πόδια της και να περάσει σε μια νέα εποχή, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή η έξτρα χρηματοδότηση είναι η τελευταία που δίδεται.

Ύστερα από 2,5 περίπου ώρες, η συνεδρίαση έλαβε τέλος. Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά η κατάσταση να είναι πιο ήρεμη και επίσης να γίνει κάτι με τον ήχο, αφού όσοι παρακολουθούμε μέσω ίντερνετ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, ειδικά όταν τον λόγο έχουν δημοτικοί σύμβουλοι.
Π.Μπ.