ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών: Εκπαιδευτική επίσκεψη και δράση στο Πάρκο της Βλαχέρνας

ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών: Εκπαιδευτική επίσκεψη και δράση στο Πάρκο της Βλαχέρνας

Εκπαιδευτική επίσκεψη και δράση στο Πάρκο της Βλαχέρνας πραγματοποίησαν χθες οι μαθήτριες και μαθητές του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών, συνοδεία του διευθυντή και του προσωπικού του Εργαστηρίου, όπου και φιλοξενήθηκαν και περιηγήθηκαν στην έκθεση ιστορικών γεγονότων της Επανάστασης του ’21, ζωγράφισαν και χάρηκαν παίζοντας σε επιδαπέδιο φιδάκι!

Σε σχετικό δελτίο Τύπου εκ μέρους των συνδιοργανωτών αναγράφεται: «Φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση, την “Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 – 2021” και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φιλιατρών, στην έκθεση ιστορικών γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από το διευθυντή του Εργαστηρίου Γιάννη Σάκκουλα, το εκπαιδευτικό προσωπικό, την κοινωνική λειτουργό και το βοηθητικό προσωπικό, παρέμειναν στο Πάρκο για δύο ώρες. Τους υποδέχτηκαν εκ μέρους του Δήμου η γ. γραμματέας Μερόπη Μυλωνά και ο aντιδήμαρχος Νίκος Φρούσος, η προϊσταμένη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φωτεινή Στυλιανού και η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη μαζί με τα μέλη του Συλλόγου, Γιώτα Ζερμπίνου και Θεώνη Ψύρρου.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επίσκεψης μαθητές και εκπαιδευτικοί συζήτησαν για την Επανάσταση του 1821 και ξεναγήθηκαν στην έκθεση των ιστορικών γεγονότων από την κa Παντελάκη.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν ήρωες και φιγούρες της εποχής του ’21. Εκείνο, όμως, που χάρηκαν πιο πολύ, ήταν το παιχνίδι με ένα επιδαπέδιο φιδάκι, όπου οι παίκτες, παλικάρια του Κολοκοτρώνη, ξεκίνησαν έναν αγώνα για το ποιος θα φτάσει πρώτος στη μάχη για την ελευθερία της πατρίδας.

Στη συνέχεια στους επισκέπτες προσφέρθηκε μικρογεύμα με σάντουιτς, χυμό, φρούτο και γλυκό, χορηγία από το “Οπωροπαντοπωλείο στου Αποστόλη” και τον κ. Λύκο Σωτήρη. Πριν αποχωρήσουν από το Πάρκο οι μαθητές πήραν δώρο μια φιγούρα ήρωα της Επανάστασης για θέατρο σκιών και ανανέωσαν το ραντεβού τους για δραστηριότητες στο Πάρκο την περίοδο της εορτής των ατόμων με αναπηρία.

Η επίσκεψη των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της δράσης «Το Πάρκο της Βλαχέρνας πάρκο του αγώνα για την ελευθερία», που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας, την “Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 – 2021” και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Τελεί δε υπό την αιγίδα της “Επιτροπής Ελλάδα – 2021”, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση των ιστορικών γεγονότων και να πάρουν μέρος στη δράση μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο Φιλοπροόδων και την πρόεδρο Βιβή Παντελάκη, στο τηλέφωνο 6972297936, για να κλείσουν την επίσκεψή τους».

Του Ηλία Γιαννόπουλου