Εορτάστηκε ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ

Εορτάστηκε ο Προστάτης  της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ

Χθες το μεσημέρι εορτάστηκε στην 120 ΠΕΑ ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για φέτος.

Να σημειωθεί ότι αυτές είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή, οπότε η Μονάδα ήταν ανοικτή για το κοινό που μπορούσε να επισκεφθεί και να δει τη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Χθες τελέσθηκε η δοξολογία από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ενώ αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή που είχε σταλεί από τον Αρχηγό του ΓΕΑ.

Στη διαταγή γινόταν λόγος για τον εορτασμό του Προστάτη της Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπως και αναφορά στους πιλότους που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας.
Επίσης, επισημαινόταν ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι ο βασικός αμυντικός παράγοντας της χώρας και, μάλιστα, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

Τέλος, η διαταγή ενημέρωνε για την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας τόσο σε αεροσκάφη όσο και σε κτηριακές υποδομές, σημειώνοντας πως σε λίγο διάστημα η Π.Α. θα περάσει σε μια νέα πραγματικότητα.

Θ Βασιλόπουλος
Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία. Χρόνια πολλά στη δική μας 120 ΠΕΑ. Χρόνια πολλά στους αεροπόρους μας, τους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου, που εορτάζουν τους προστάτες τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Σε όλο το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που με αυταπάρνηση αγωνίζεται καθημερινά για την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Είμαστε ευτυχείς που στην Καλαμάτα εδρεύει η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Όπως επίσης είμαστε χαρούμενοι που σύντομα μέσω διακρατικής συμφωνίας θα αναβαθμιστούν και θα εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και τα πτητικά μέσα για τους ικάρους μας».
Π.Μπ.