Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας με έκθεση για το κοινό

Εορτή του Προστάτη  της Πολεμικής Αεροπορίας με έκθεση για το κοινό

Τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ θα εορτάσει η Πολεμική Αεροπορία από αύριο Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.       

Ειδικότερα, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες  εκδηλώσεις: 

-Από Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Το προσωπικό της μονάδας θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλεται βίντεο με θέμα την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2, Τ-6 και F-16, Ελικόπτερο Έρευνας – Διάσωσης ΑΒ – 205.

Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί την  120 ΠΕΑ τις εξής μέρες και ώρες:

-Παρασκευή 5, το Σάββατο 6  και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου από 9.00 έως 17.00.

-Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, από 13.30 έως 17.00.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ, αύριο στις 9.00 το πρωί η 120 ΠΕΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων, στην Πλατεία Μητροπολίτη Χρυσόστομου Δασκαλάκη Καλαμάτας (Φραγκόλιμνα)».

Επίσης, την προσεχή Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 12.15 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός – δοξολογία στο Α/Δ.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης μετάδοσης της λοίμωξης Covid-19 και σύμφωνα με τους υγειονομικούς χάρτες της κάθε περιοχής.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους (υπαίθριους και στεγασμένους).

Λόγω δε των περιορισμών της πανδημίας η είσοδος των επισκεπτών θα πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών ή μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών για τους ενήλικες και self test των τελευταίων 24 ωρών για τους ανήλικους.