ΚΑΕΜ: Σεμινάριο με θέμα «Tα πάντα για την πατάτα»

ΚΑΕΜ: Σεμινάριο με θέμα «Tα πάντα για την πατάτα»

Την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο “Τα πάντα για την πατάτα” κάνει γνωστή το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου για τη δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στη Μεσσηνία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς και εμπόρους πατάτας, σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στους φίλους της πατάτας.

Επίσης, συμμετέχει η ΕΑΣ Νάξου, υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής πατάτας Νάξου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο χρονικό διάστημα 8-18 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 διδακτικές ώρες.

Σκοπός του είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το σύνολο των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την καλλιέργεια της πατάτας και την εμπορική αξιοποίησή της.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος  συμμετοχής είναι 40 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν

•τηλεφωνικά στο 27210 25700

•μέσω e-mail στο info@kaem.gr www.kaem.gr/seminars/ και

•στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Λόγω δε των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής

Δευτέρα 8/11 18.00-21.00

Χαρακτηριστικά & φυσιολογία, Μαρίνα Γρατσία, γεωπόνος

Βοτανικά χαρακτηριστικά & φυσιολογία, εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία

Πέμπτη 11/11 18.00-21.00

Καλλιεργητικές φροντίδες, Μιχαήλ Βερνίκος γεωπόνος

Φύτευση, συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί (πατάτας και πατατοσπόρου)

Δευτέρα 15/11 18.00-21.00

Εμπορία και προώθηση της πατάτας, Εβίτα Γκαντίνα, Ηλίας Καλφακάκος

Σύγχρονες πρακτικές προώθησης της λιανικής πώλησης και στρατηγικές αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων για την προώθηση της πατάτας στο πλαίσιο του χονδρικού εμπορίου

Πέμπτη 18/11 1800-21.00

Γαστρονομική αξία, Δημήτρης Τσουτσουλάκης

Ανάδειξη της γαστρονομικής αξίας της πατάτας και σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.