Καλαμάτα: Συνελήφθησαν νεαρές για κλοπή σε κατάστημα αθλητικών ειδών

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν νεαρές για κλοπή σε κατάστημα αθλητικών ειδών

Δεν τους έφτανε που έκλεψαν την πρώτη φορά, ήθελαν να το επαναλάβουν. Ο λόγος για δύο αδελφές που αφαιρούσαν ρούχα από κατάστημα στην Καλαμάτα. Η δεύτερη φορά, όμως, ήταν και η φαρμακερή γι’ αυτές και κατέληξαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Μάλιστα, η μία πήγε τη δεύτερη φορά να κλέψει φορώντας το φούτερ που είχε κλέψει την προηγούμενη φορά!

Σύμφωνα με την έρευνα του καταστήματος και της Αστυνομίας, οι δύο αδελφές, 19 και 15 χρόνων, από την Καλαμάτα, επισκέφθηκαν το κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Η μία αδελφή εφάρμοσε τη μέθοδο της απασχόλησης του προσωπικού και η άλλη πήγε στο δοκιμαστήριο, αφαίρεσε με μαχαίρι τα αντικλεπτικά από ένα γυναικείο κολάν κι ένα ανδρικό φούτερ, τα τοποθέτησε σε σακίδιο και έφυγαν. 

Ξαναπήγαν
Τρεις ημέρες μετά οι δύο αδελφές ξαναπήγαν στο κατάστημα, με τη μία μάλιστα να φορά το κλεμμένο φούτερ. Ακολουθώντας την ίδια μέθοδο, της απασχόλησης και αφαίρεσης των αντικλεπτικών συστημάτων, αφαίρεσαν ένα ανδρικό μπουφάν αξίας 80 ευρώ. Μάλιστα, για να μην κινήσουν τις υποψίες αγόρασαν και ένα γυναικείο κολάν, το οποίο πλήρωσαν κανονικά. 

Η Αστυνομία, όμως, είχε ήδη ενημερωθεί για τις κινήσεις τους από την υπεύθυνη του καταστήματος και όταν πλήρωσαν το ένα είδος και βγήκαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας τις συνέλαβαν και στο σακίδιο που είχαν βρέθηκε το κλεμμένο ρούχο και το εργαλείο με το οποίο αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα.

Οι δύο νεαρές μετά τη σύλληψή τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς και τα ρούχα που είχαν κλέψει κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο κατάστημα.
Β.Β.