Κανένα σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Κανένα σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Μόνο ελαφρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αυτά, το μήνα Οκτώβριο σημειώθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 28 τροχαία ατυχήματα με 36 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Τροχαία ατυχήματα
Ειδικότερα σε επίπεδο Περιφέρειας σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία με δύο νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρεις σοβαρά τραυματίες και 23 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 31 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα και κανένα σοβαρό, ενώ καταγράφηκαν επτά ελαφρά τροχαία με οκτώ ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Στο πλαίσιο των δράσεων των υπηρεσιών της Τροχαίας, τον Οκτώβριο συγκροτήθηκαν 560 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.322 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 322 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.691επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.892 για υπερβολική ταχύτητα, 234 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 254 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 103 για ΚΤΕΟ, 62 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 58 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 28 για παραβίαση σηματοδότη, 33 για αντικανονικούς ελιγμούς, 20 για αντικανονικό προσπέρασμα, δύο για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και πέντε για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη