Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας

Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Προβολή ταινιών μικρού  μήκους του Φεστιβάλ Δράμας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συνεργάζεται με το Φεστιβάλ της Δράμας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του για την προβολή επιλεγμένων ταινιών.

Από τη Λένα Κιτσοπούλου μέχρι μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο που προετοιμάζει ένα διαγωνισμό ομορφιάς και από το μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων σε μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βὶας, έρχονται στην επιφάνεια 4 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

KAMIA ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ!
Ταινίες μικρού μήκους | συνολική διάρκεια 76’

21.30 | Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Είσοδος ελεύθερη

The noir project
Μυθοπλασία, Fiction | 2014 | 26΄
Σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού

O 16χρονος Ιάκωβος αποφασίζει να σώσει τη μητέρα του, από τα νύχια του μέθυσου, χαρτοπαίχτη πατέρα του, που την κακοποιεί συστηματικά.

Every Sunday
Ντοκιμαντέρ, Documentary| 2021 | 24΄
Σκηνοθεσία Καίτης Παπαδήμα
Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζει ένα διαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση τους στην κυπριακή κοινωνία. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροή δολοφόνου με θύματα ξένες εργάτριες, προκαλεί τις αντιδράσεις της φιλιππινέζικης κοινότητας

Fake news
Μυθοπλασία, Fiction | 2018 | 15΄
Σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσιμίρη
Μια YouTuber και ο συνεργάτης της σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν το βιασμό μιας κοπέλας από δύο μαύρους. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές στο κανάλι τους. Την ημέρα του γυρίσματος, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

Testing Greta
Μυθοπλασία, Fiction| 2017 | 11’
Σκηνοθεσία Abbie Lucas
Η ταινία “Testing Greta” είναι μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, ειπωμένη με έναν ιδιαίτερο και ανατρεπτικό τρόπο. Έχοντας στοιχεία τόσο κωμικά όσο και τραγικά, αφηγείται την ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που στιγμιαία σπάει, αποκαλύπτοντας τη φρικτή αλήθεια της ιδιωτικής της ζωής, πριν ξαναφορέσει την λαμπερή μάσκα της. H ταινία είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν υπάρξει σιωπηλά θύματα κακοποίησης.

Να σημειωθεί πως οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από 12 ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί έως 180 ημέρες από αυτόν. Επίσης, απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Η δε πληρότητα αίθουσας θα είναι έως 50% και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική