Μαθητές Γυμνασίων από Ισπανία, Πολωνία, Λιθουανία και Πορτογαλία στη Μεσσήνη

Μαθητές Γυμνασίων από Ισπανία, Πολωνία, Λιθουανία και Πορτογαλία στη Μεσσήνη

Μαθητές Γυμνασίων από την Ισπανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Πορτογαλία οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, είχαν χθες συνάντηση με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο χώρο του Φιλοσοφικού Κέντρου.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε πως μαθητές και συνοδοί καθηγητές κατά την εδώ παραμονή τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Αρχαία Μεσσήνη, στην παραλία της Μπούκας, να επισκεφθούν ελαιοτριβείο και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου.

Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε την ευχή να αποκόμισαν ωραίες εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τη γνωριμία τους με τους Έλληνες συνομηλίκους τους, προκειμένου να τις μεταφέρουν στη χώρα τους και να επιστρέψουν στην περιοχή μας ως τουρίστες.

Ακολούθως, παρέλαβε από τους μαθητές ένα γράμμα με προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δέχθηκε ερωτήσεις για την ανακύκλωση, μιας και οι συμμετέχοντες του προγράμματος πραγματεύονται θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης, ευχαρίστησε τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης Κωνσταντίνα Κοντοπούλου και Θεόδωρο Ζευγίτη για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, Βασίλης Κουτίβας, ενημέρωσε για τον τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο, ενώ του τέθηκαν και σχετικά ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, αλλά και οι γωνιές ανακύκλωσης, πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι ως υπεύθυνοι Ευρωπαίοι πολίτες.