Μεσσηνία: Προβληματισμός και νεύρα για το «πάγωμα» των εμβολιασμών

Μεσσηνία: Προβληματισμός και νεύρα για το «πάγωμα» των εμβολιασμών

Κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στη Μεσσήνη θέμα συζήτησης ήταν και ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, με τους παρόντες στη συνάντηση να προβληματίζονται για τη στασιμότητα που παρατηρείται σε επίπεδο προσέλευσης, παρότι ο νομός μας καθημερινά έχει πολλά κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τη Μεσσηνία, το σύνολο εμβολιασμών είναι 178.211, το σύνολο με τουλάχιστον μία δόση είναι 92.433, το σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 90.422, ενώ, τέλος, την αναμνηστική δόση έχουν κάνει 4.235 άτομα.

Μιλώντας σχετικά ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να σπεύσει για εμβολιασμό, αφού είναι το τελευταίο βήμα που όλοι πρέπει να κάνουν, για να προσθέσει ότι άπαντες πρέπει να αγκαλιάσουν την επιστήμη.

Με τη σειρά του ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, φανερά ενοχλημένος με την όλη κατάσταση, ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπάρχει αυτό το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ενώ ζήτησε να παρθούν μέτρα. Όπως επισήμανε, ο κόσμος δεν υπακούει και πρέπει η Εκκλησία, η Αυτοδιοίκηση και γενικά η κυβέρνηση να βρουν λύση.

Μιλώντας για την περιοχή ειδικά, είπε ότι υπάρχει χωριό με 150 κατοίκους, εκ των οποίων οι 60 έχουν νοσήσει. Πρόσθεσε δε, ότι δε γίνεται κόσμος να μην επηρεάζεται επειδή «δύο καλόγεροι διαφωνούν» και μιλούν κατά του εμβολιασμού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι ο νομός δεν πάει τόσο καλά και τίθεται θέμα προσωπικής ευθύνης, για να σημειώσει πως δεν μπορεί να κατανοήσει όσους δεν πάνε να εμβολιαστούν, ενώ ευχήθηκε να μην έχουμε χειρότερα στην περιοχή.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση