Μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας για την απογραφή: «Απογράφομαι στο Δήμο Καλαμάτας»

Μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας για την απογραφή: «Απογράφομαι στο Δήμο Καλαμάτας»

Με αφορμή την εν εξελίξει απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) που διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρει:

«Συνδημότισσες και συνδημότες, αυτός είναι o μήνας απογραφής των πολιτών και όσων κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα. Η απογραφή γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Έτσι η επόμενη απογραφή θα γίνει το 2031. Στο διάστημα αυτό ο πληθυσμός για κάθε Δήμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση.

Τα χρήματα που έρχονται, λοιπόν, στο Δήμο μας, στο Δήμο Καλαμάτας, έχουν άμεση σχέση και με τον πληθυσμό του Δήμου, ο οποίος προκύπτει από την απογραφή. Αν, λοιπόν, θέλουμε ο Δήμος να έχει ικανές χρηματοδοτήσεις για έργα που είναι αναγκαία, όπως οδοποιία, αγροτικοί δρόμοι κ.λπ., θα πρέπει όλοι να απογραφούμε.

Απογραφείτε όχι μόνο εσείς, αλλά να προτρέψετε και όσους διαμένουν στο Δήμο Καλαμάτας να σπεύσουν να απογραφούν, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Η απογραφή είναι ένα σημαντικό βήμα για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Αγαπώ τον τόπο μου σημαίνει: Απογράφομαι στο Δήμο Καλαμάτας!».

Η διαδικασία
Ως προς τη διαδικασία της απογραφής υπάρχουν δύο τρόποι: Ο πρώτος είναι ψηφιακός στη διεύθυνση gov.gr και στη διεύθυνση apografi-plithismou2021.statistics.gr.

Για την είσοδο στην εφαρμογή αυτή θα πρέπει να σας έχει επιδοθεί επιστολή με το μοναδικό «Κωδικό Απογραφής». Αυτό γίνεται με επίσκεψη στο σπίτι σας από ανθρώπους που εργάζονται στην Απογραφή.

Ο δεύτερος τρόπος απογραφής είναι με την επίσκεψη απογραφέων στο σπίτι ή στην εργασία σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απογραφείς ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ να εισέλθουν σε χώρους της οικίας σας ούτε αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και κωδικούς. Αν κάποιος σας ζητά αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απογραφέας!