«Ντύθηκε» στα πορτοκαλί το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

«Ντύθηκε» στα πορτοκαλί το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας

Μήνυμα κατά της έμφυλης βίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες της A’ και B’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ

Με πορτοκαλί χρώμα φωτίστηκε το βράδυ της Πέμπτης το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, καθώς η μέρα (25/11) ήταν αφιερωμένη σε δράσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έλαβε χώρα στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών από τους μαθητές και τις μαθήτριες της A’ και B’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας με την υποστήριξη του Δήμου, ενώ εντάσσεται στο  πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που διενεργείται στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Στην εκδήλωση της φωταγώγησης βρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης, Γιώργος Φάβας και Αναστάσιος Σκοπετέας.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε τη σπουδαιότητα να σπάει τη σιωπή η κάθε γυναίκα που δέχεται μια οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά, αφού μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος καταπολέμησης κάθε φαινομένου βίας. Άλλωστε, όπως σημείωσε, «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών».

Από πλευράς τους, δύο εκ των μαθητών που διοργάνωσαν την εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης, η Σταματίνα Πετρόγιαννη και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, δήλωσαν χαρακτηριστικά:

Σ.Π.: «Μέσα από αυτή τη δράση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες, αναλαμβάνοντας κι εμείς οι ίδιοι τις ευθύνες μας για τη σημερινή Ευρώπη, από την οποία έχει εμπνευστεί και η παρούσα δράση».

Γ.Χ.: «Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Junior Ambassadors της Ε.Ε., θέλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που παρατηρούνται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις γυναικοκτονίες».
Χρ.Μ.