Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκίστηκαν οι πρώτοι «ειδικοί» για το ελαιόλαδο και την ελιά

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκίστηκαν οι πρώτοι «ειδικοί»  για το ελαιόλαδο και την ελιά

Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου η χθεσινή και συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφού έλαβαν το μεταπτυχιακό τους τίτλο οι πρώτοι απόφοιτοι του Προγράμματος «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας, ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και διευθυντής του ΠΜΣ, ο πρώην πρόεδρος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και πρώην διευθυντής του ΠΜΣ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Κατσής, αφιέρωσε τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου στους αποφοίτους, για να προσθέσει πως πρόκειται για ένα ισχυρό μεταπτυχιακό αφού είναι εξειδικευμένο.

Κάλεσε δε τους αποφοίτους να συνεχίσουν να μελετούν και να βελτιώνονται, ενώ, όπως τους είπε, υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να τις βλέπουν και να τις αξιοποιούν.

Μιλώντας για το ελαιόλαδο ο κοσμήτορας της Σχολής, Δημήτρης Πετρόπουλος, ανέφερε πως όλοι το έχουμε αγαπήσει, αλλά κάτι δεν έχει πάει καλά στην αξιοποίησή του, και έτσι τους κάλεσε να συμβάλλουν στην ανάδειξή του.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και διευθυντής του ΠΜΣ, Ιωακείμ Σπηλιόπουλος, ανέφερε για το ελαιόλαδο ότι είναι ένα προϊόν με υψηλή αξία και πρέπει να αναβαθμιστεί.

Έπειτα ο πρώην πρόεδρος και διευθυντής του ΠΜΣ, Γιώργος Ζακυνθινός, που ήταν αυτός πάλεψε για να γίνει πραγματικότητα, ανέφερε ότι είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό σε επίπεδο χώρας και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χθεσινοί διπλωματούχοι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του ελαιολάδου και της ελιάς, ενώ δήλωσε ότι η Περιφέρεια κινείται προς αυτόν το σκοπό.

Ο τελευταίος χαιρετισμός ήταν από τον Μενέλαο Κουτέλα, ο οποίος εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από άτομα με γνώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η ελιά και το ελαιόλαδο είναι δύο τεράστια προϊόντα και η αγορά χρειάζεται τους συγκεκριμένους αποφοίτους, όπως και νέους του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού.

Στη συνέχεια έγινε η απαγγελία της καθομολόγησης από τον πρωτεύσασα και δόθηκαν τα διπλώματα.


Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση