Πενταμελής σπείρα Ρομά ρήμαζε σπίτια σε Μεσσήνη και Τριφυλία

Πενταμελής σπείρα Ρομά ρήμαζε σπίτια σε Μεσσήνη και Τριφυλία

Σε κλοπές σε σπίτια σε περιοχές των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης, κυρίως τις μικρές βραδινές ώρες ή αργά το απόγευμα, επιδίδονταν πέντε Ρομά, με τους τρεις ήδη να έχουν συλληφθεί και άλλοι δύο να αναζητούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σε βάρος όλων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπής και νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ήδη έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις κλοπές.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ρουχισμού, η συνολική αξία των οποίων, μόνο από αυτές τις τέσσερις κλοπές, ξεπερνά το ποσό των 27.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Συλλήψεις
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη τους έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συλλεχθεί και χθες τα ξημερώματα με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος συνελήφθησαν στην Ασπροπουλιά ένας 35χρονος, ένας 36χρονος και μία 36χρονη, η οποία όμως κατηγορείται μόνο για το νόμο περί όπλων, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε ένα περίστροφο.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης ένας 19χρονος και ένας 34χρονος και αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 9 Νοεμβρίου, σε χωριά των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης, διέπραξαν συνολικά τέσσερις κλοπές σε σπίτια.

Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια συνήθως μεταξύ 7.30 με 9.30 το βράδυ και ενώ απουσίαζαν οι ένοικοι.

Οι κλοπές
Ειδικότερα, οι κλοπές που εξιχνιάσθηκαν είναι οι εξής:

-στις 24 Οκτωβρίου παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στην Κυπαρισσία και αφαίρεσαν 500 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα, αξίας 1.500 ευρώ

-στις 2 Νοεμβρίου παραβίασαν πόρτα σπιτιού στα Φιλιατρά και αφαίρεσαν 26.500 ευρώ

-στις 4 Νοεμβρίου παραβίασαν ισόγειο σπίτι στη Λογγά και αφαίρεσαν 2 ηχεία και ενισχυτές, αξίας 700 ευρώ. Ακολούθως, αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο και παραβίασαν και το εκεί σπίτι, αφαιρώντας μια ηλεκτρική κιθάρα αξίας 400 ευρώ, καθώς και 150 ευρώ.

-στις 7 Νοεμβρίου παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στην Κυπαρισσία και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 550 ευρώ, ένα δερμάτινο μπουφάν και ένα φορτιστή τηλεφώνου.

Μετά τη σύλληψη των τριών ατόμων, στα σπίτια τους έγιναν έρευνες και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, 18 κυνηγετικά φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και ένα αυτοκίνητο,  ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη