Σε Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εύας χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης

Σε Δημοτικό Σχολείο και  Νηπιαγωγείο Εύας χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης

Το Δημοτικό Σχολείο Εύας επισκέφθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος χθες το πρωί, με σκοπό να διανείμει στους μαθητές τα αναμνηστικά τετράδια με τους ήρωες του Δήμου Μεσσήνης που έχει εκδώσει ο Δήμος με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί του στο σχολείο ήταν και ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Μακρής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Εύας, Γιάννης Καλύβας.

Μιλώντας ο δήμαρχος στους μαθητές, είπε ότι το τετράδιο είναι αναμνηστικό και περιέχει πληροφορίες για τους τοπικούς ήρωες και την ιστορία του τόπου. Ανέφερε, δε, ότι η έκδοση των επετειακών τετραδίων ανήκει στις ευρύτερες δράσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή στη διάρκεια του 2021 και προέτρεψε τους μικρούς μαθητές να αναζητούν πληροφορίες για την τοπική ιστορία. Εξέφρασε, επίσης, τη συγκίνησή του που ξαναμπήκε στην αίθουσα από την οποία ξεκίνησε ως μαθητής της Α΄ Δημοτικού.

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τη διευθύντρια του σχολείου Πετρούλα Γεωργοπούλου για τους υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας και την προσαρμογή των μαθητών σε αυτούς, για θέματα που απασχολούν το σχολείο και άλλα.

Η κα Γεωργοπούλου σημείωσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται στο σχολείο χωρίς προβλήματα, εκτιμώντας ωστόσο ότι το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας που οι μαθητές ήταν εκτός σχολικού χώρου, δημιουργήθηκαν χαλαρότητα και δυσκολίες προσαρμογής.

Ακολούθως ο κ. Αθανασόπουλος επισκέφθηκε και την αίθουσα του Νηπιαγωγείου Εύας, όπου συνομίλησε με τη νηπιαγωγό Χριστίνα Πέμα και την ενημέρωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή τουαλέτας.

Τέλος, ανέφερε στη διευθύντρια του σχολείου ότι η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση του σχολείου για ό,τι χρειαστεί.