Σύλληψη δύο αντρών για διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Μεσσηνίας

Σύλληψη δύο αντρών για διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Μεσσηνίας

Για διακίνηση ναρκωτικών σε ομάδα τοξικομανών στη Μεσσηνία κατηγορούνται δύο άντρες που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στη Θουρία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 49χρονος και ένας 62χρονος, καθώς, όπως προέκυψε από την προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο του 2021 έως και προχθές την Τετάρτη δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και, κυρίως, κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του νομού.

Αγοραπωλησίες

Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, ο 62χρονος προμηθευόταν ποσότητες χασίς από τον 49χρονο και στη συνέχεια αυτός τις διακινούσε σε τοξικομανείς. Από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους αστυνομικούς, φαίνεται ότι διακινούσε ναρκωτικά σε περίπου 25 τοξικομανείς, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε.

Παράλληλα, από τις συνομιλίες φαίνεται να υπάρχουν κωδικοποιημένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντρών για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών και εκτιμάται ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 15.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 34 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε από το 2016 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για παράβαση της νομοθεσίας για φοροδιαφυγή, ενώ ο 62χρονος με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, επίσης από το 2016, τυγχάνει επιτηρούμενος για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη