Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Πρωτοβουλία για το ελαιόλαδο και την ελιά που θα πρέπει να γίνει καθημερινή

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Πρωτοβουλία για το ελαιόλαδο και την ελιά που θα πρέπει να γίνει καθημερινή

Την πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς” στηρίζει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, ταβέρνες της πόλης θα προσφέρουν καψαλισμένο ψωμί με φρέσκο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής τονίζει ότι πρόκειται για μια δράση που προβάλλει τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής και μπορεί να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο για τη βιώσιμη τουριστική της ανάπτυξη.

Προτείνει δε στους πολίτες να επισκεφθούν τα εστιατόρια και να προβάλλουν την πρωτοβουλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημιστεί το πολύτιμο ελαιόλαδο της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής ανακοίνωσε τα εξής: “Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς η οποία εορτάζεται παγκοσμίως στις 26  Νοεμβρίου (σ.σ. σήμερα) κάθε έτους, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας  στη γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας σε γαστρονομικό προορισμό και την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων θα τιμήσει την ελιά και το περίφημο λάδι Καλαμών  με την υπέροχη γεύση και την πολύτιμη διατροφική του αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η γαστρονομική κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας είναι προϋπόθεση για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς”. Έτσι, σήμερα τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, αλλά και αρκετά μπαρ θα σερβίρουν παρασκευές από ελιά.

Αρκετές ταβέρνες ως καλωσόρισμα θα έχουν καψαλισμένο ψωμί με φρέσκο λάδι εσοδείας 2021. Εστιατόρια θα δημιουργήσουν μενού ή πιάτα με βάση το τοπικό μας θησαυρό.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και τα μέλη του θα συνδράμουν πάντα σε κινήσεις ανάδειξης των τοπικών μας υλικών, καθώς και σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής μας.

Σήμερα προτείνουμε να επισκεφτείτε τα καταστήματα εστίασης της πόλης μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και να αναδείξουμε στα social media το τοπικό εθνικό μας προϊόν». 

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία είναι θετική. Όμως, ο Σύλλογος και οι επαγγελματίες της εστίασης και αναψυχής θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλες τις ημέρες του χρόνου θα πρέπει να προβαίνουν σε ανάλογες ενέργειες, αν θέλουν την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων. Γιατί η μία μέρα είναι μόνο πιστολιά στον αέρα…
Α.Π.