Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας “έστειλε” το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος το παρακάτω ψήφισμα: «Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Πάλεψε για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για μια Ελλάδα καλύτερη, δίπλα στους απλούς πολίτες, στους  προοδευτικούς ανθρώπους, υπηρετώντας πάντα τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης.

Η Φώφη Γεννηματά, με τεράστια ψυχική και φυσική δύναμη, έδωσε μάχες σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της πρόσφατης πολιτικής ζωής με ήθος και αξιοπρέπεια. Άφησε το στίγμα της, από όποια θέση και αν κλήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην αιρετή Αυτοδιοίκηση, με αίσθημα ευθύνης, με πίστη στο εθνικό συμφέρον, με ξεχωριστή ευγένεια, με ευαισθησία, με δημοκρατικό ήθος, με συνέπεια στις ιδέες της.

Θα μείνει ένα φωτεινό παράδειγμα με εμβληματική σημασία για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ίδια δοκιμασία του καρκίνου, για την πολιτική και την κοινωνία.

Η Φώφη Γεννηματά έδειχνε πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον για την περιοχή μας,  συμπατριώτισσά μας από τον πάτερα της – κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, όπου καθοριστική ήταν η συμβολή του στην ανασυγκρότηση της πόλης μας- αγαπούσε την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καλαμάτας  εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, και αποφασίζει:

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση, στη μνήμη της εκλιπούσης

2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της

3. Να δοθεί το όνομά της σε οδό της πόλης μας

4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».