Αυστηρότερα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου – Λουκέτο στην εστίαση μετά τα μεσάνυχτα

Αυστηρότερα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου – Λουκέτο στην εστίαση μετά τα μεσάνυχτα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμώνων του υπουργείου υγείας σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας υπό τη σκιά των αυξημένων κρουσμάτων αλλά και τη σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης “Όμικρον” στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, τα νέα μέτρα που θα λάβουν ισχύ προκειμένου να περιοριστεί η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και περιλαμβάνουν:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή χειρουργική μάσκα, όπου υπάρχει συγχρωτισμός

-Διασκέδαση: Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 το βράδυ μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς όρθιους. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι. Ό,τι ισχύει για την διασκέδαση θα ισχύσει και για την εστίαση.

-Γήπεδα: Περιορισμός θεατών με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000-2.000 θεατές.

-Τηλεργασία: επαναφορά ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ενώ θα ήφθούν υπόψη οι δυνατότητες κάθε υπηρεσίας για την εφαρμογή της

Ταυτόχρονα, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο επισκεπτήριο με αρνητικό PCR, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρξει αυστηροποίηση των όρων τπυ επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.