Απόπειρες εξαπάτησης Μεσσήνιων παραγωγών με δόλωμα την επιδότηση

Απόπειρες εξαπάτησης Μεσσήνιων  παραγωγών με δόλωμα την επιδότηση

Κάθε ευκαιρία και δυνατότητα εκμεταλλεύονται οι απατεώνες προσπαθώντας να βάλουν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Έτσι, χθες στη Μεσσηνία καταγράφηκαν κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης παραγωγών, με δόλωμα την επιδότηση και προσποιούμενοι υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μάλιστα, επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας», στην οποία αναφέρεται πως από Μεσσήνιους παραγωγούς ενημερώθηκαν ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατά τα οποία άτομα υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ (αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένο όνομα) επικοινώνησαν μαζί τους τηλεφωνικά και τους ενημέρωναν πως προκειμένου να τους καταβάλουν χρήματα επιδοτήσεων χρειάζονται τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας ανάληψης χρημάτων.

Οι επιτήδειοι ζητούσαν από τους παραγωγούς να τους δώσουν τον αριθμό της τραπεζικής τους κάρτας, ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία λήξης της, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας και άλλα στοιχεία του λογαριασμού.

Ο Συνεταιρισμός εφιστά την προσοχή σε όλους τους παραγωγούς πως πρόκειται για τηλεφωνική απάτη και να μην εμπιστεύονται σε κανέναν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών και των καρτών μέσω τηλεφώνου.

Παράλληλα, για τις περιπτώσεις αυτές ενημερώθηκαν οι διωκτικές Αρχές, αλλά και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.