Απορρίμματα: Κάτι πολύ σοβαρό «τρέχει» που καθυστερεί τη διαχείρισή τους

Απορρίμματα: Κάτι πολύ σοβαρό «τρέχει» που καθυστερεί τη διαχείρισή τους

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα σταλούν προς το Ελεγκτικό Συνέδριο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα συμπληρωματικά στοιχεία για τη ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων -μεταξύ της Περιφέρειας και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή- τα οποία ζητεί το εν λόγω θεσμικό όργανο προκειμένου να εκδώσει απόφαση.

Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη, προχθές το πρωί, με τη συμμετοχή του ΦοΔΣΑ, εκπροσώπων της πιο πάνω εταιρείας, στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα στοιχεία που έχει ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι τυπικά, ενώ στην προχθεσινή σύσκεψη τονίστηκε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσει να λειτουργεί η μονάδα στην Παλαιόχουνη πριν αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο”.

Από την πλευρά μας για το συγκεκριμένο έργο θα επαναλάβουμε τα χθεσινά μας ερωτήματα: Μετά την επίσημη παραδοχή από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η σύμβαση του έργου βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ότι η απόφαση για την τμηματική του λειτουργία δεν αποτελεί τυπική διαδικασία, είναι σαφές ότι πρέπει να απαντηθούν σειρά σοβαρών ερωτημάτων, όπως ποια είναι τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί και ποια σημεία της σύμβασης αφορούν.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο προστρέχει στην κυβέρνηση (σ.σ. όπως ανέφερε σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Νίκας) και τι ακριβώς θα αφορά η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε υπουργικό επίπεδο.