Δ.Σ. Τριφυλίας: Δεν εγκρίθηκε η έκτακτη σύγκληση του Σώματος χθες το πρωί

Δ.Σ. Τριφυλίας: Δεν εγκρίθηκε η έκτακτη σύγκληση του Σώματος χθες το πρωί

Με ευρεία πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που συμμετείχαν στην 43η έκτακτη μικτή – δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη – συνεδρίαση του Σώματος χθες στις 11.00 το πρωί δεν εγκρίθηκε η διεξαγωγή της!

Η πλειοψηφία του Σώματος αποφάνθηκε αρνητικά για το κατεπείγον των θεμάτων. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο οποίος ωστόσο ήταν στο γραφείο του, λίγα μέτρα μόλις από την αίθουσα συνεδριάσεων, και προέβη σε δηλώσεις σε ΜΜΕ, με βολές προς την αντιπολίτευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου απεστάλη πρόσκληση για την 41η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη: 1. Έγκριση έκτακτης συνεδρίασης την 28η/12/2021. 2. Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 (Σχ.328/2021 ΑΟΕ). 3. Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του ΤΑΠ από 01-01-2022 (Σχ.288/2021 ΑΟΕ). 4. Δακοκτονία έτους 2022.

Η συνεδρίαση το πρωί της Τρίτης αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Στις 11:59 π.μ. της Τρίτης απεστάλη πρόσκληση (2η ίδια πρόσκληση) για την 42η/2021 έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 19.00.

Και αυτή η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Στις 7:32 μ.μ. της Τρίτης απεστάλη πρόσκληση (3η ίδια πρόσκληση) για την 43η/2021 έκτακτη συνεδρίαση για χθες, Τετάρτη, και ώρα 11.00  π.μ. Χθες η συνεδρίαση είχε απαρτία, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δια ζώσης έλαβαν μέρος 14 δημοτικοί σύμβουλοι και με τηλεδιάσκεψη οκτώ, ενώ πέντε ήταν απόντες.

Για αρκετή ώρα από την αντιπολίτευση έψεξαν τον πρόεδρο και τη Δημοτική Αρχή, διότι δεν έχουν εξασφαλίσει τα τεχνικά μέσα και τις κατάλληλες συνθήκες της τηλεδιάσκεψης – γεγονός που θέτουν κατ’ επανάληψη στις συνεδριάσεις – με συνέπεια οι συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη να μη μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά με τους παριστάμενους στην αίθουσα, καθώς είτε δε συνδέονταν εύκολα ή για άγνωστο λόγο αποσυνδέονταν, είτε δεν μπορούσαν να ακούσουν και να ακουστούν ανά διαστήματα. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η «Έγκριση έκτακτης συνεδρίασης την 28η/12/2021» και στην, μετ’ εμποδίων, ψηφοφορία που έγινε εννέα (έξι δια ζώσης και τρεις με τηλεδιάσκεψη) ψήφισαν υπέρ και 13 (οκτώ δια ζώσης και πέντε με τηλεδιάσκεψη) κατά. Από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου εξαπέλυσαν βολές στην αντιπολίτευση ότι όλο αυτό με τις αναβολές των συνεδριάσεων είναι σκηνοθετημένο κ.τ.λ., ενώ από την αντιπολίτευση μέμφθηκαν τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη για τη διοίκηση που ασκεί, τονίζοντας ότι τα θέματα δεν προέκυψαν αίφνης αυτές τις μέρες. Άρα δεν είναι έκτακτα και όφειλε η Δημοτική Αρχή να τα είχε ως θέματα σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος, με συγκεκριμένη εισήγηση για το καθένα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου