Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ομόφωνη αγανάκτηση για τη στάση του Γιώργου Τσώνη

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ομόφωνη αγανάκτηση για τη στάση του Γιώργου Τσώνη

Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μεσσήνη, με κεντρικό πρόσωπο να είναι για ακόμα μια φορά ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Με τις φωνές του «έβαλε φωτιά» στο Σώμα μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε και τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ το Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με πλήρη ηρεμία, αφού υπήρξε ομόφωνη κατακραυγή για τη στάση του Γ. Τσώνη.

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα, πρώτος ξεκίνησε ο Τάσος Τσερπές θέτοντας ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή για το στολισμό της πόλης και ειδικότερα το δέντρο (που χθες να σημειωθεί φωταγωγήθηκε), καθώς και την ύπαρξη στολισμού στο Ιστορικό Κέντρο.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, το δέντρο κόστισε 12.500 ευρώ, κάτι που για τον ίδιο ήταν υπερβολικό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ήθελε να είναι «πιο ζωντανό».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η παράταξή του ψήφισε για τα λαμπάκια στο Δήμο, αλλά  κάνοντας μια βόλτα στο αναπλασθέν Ιστορικό Κέντρο παρατήρησε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί.

Έπειτα τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και κάλεσε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας, ενώ σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή αντιλήφθηκε ότι υπάρχει ανάγκη στην κοινωνία για χριστουγεννιάτικο φως.

Όπως είπε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ο Δήμος έδωσε κάποια χρήματα για τον παραπάνω σκοπό, χρήματα όμως πολύ λιγότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τη γνώμη του, πάντως, έγινε μια καλή προσπάθεια που θα ικανοποιήσει τους δημότες.

Όσο για την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι έγινε προσπάθεια στολισμού, όμως λόγω της αλλαγής των σωμάτων φωτισμού αυτό ήταν ανέφικτο τεχνικά.

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Τσώνης στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ερωτήματα που έχει κάνει στο Σώμα και δεν έχει πάρει απαντήσεις. Ειδικότερα, ζήτησε ενημέρωση για τον οδικό άξονα Καλαμάτα- Μεθώνη και τα ανταποδοτικά οφέλη της αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ. Μιλώντας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανέφερε ότι η Καλαμάτα συμφώνησε να μεταφέρει τα σκουπίδια της στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης, ενώ από πλευράς Δήμου Μεσσήνης δεν έγινε καμία συζήτηση.

Κατά τον ίδιο, υπάρχει πλήρης απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η αντιπολίτευση για πέμπτη φορά έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της αγροτικής οδοποιίας, αλλά κάθε φορά η απάντηση είναι ότι αυτό θα γίνει την επόμενη, με τον κ. Τσώνη να καταλήγει ότι αυτή η απάντηση γελοιοποιεί την αντιπολίτευση.

Κλείνοντας ζήτησε σε έντονο ύφος να παρθεί πίσω η απόφαση για το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης στην περιοχή, αφού αυτό πρέπει να γίνει στη Μεσσήνη. Πρόσθεσε δε ότι η απόφαση που έχει παρθεί από το Σώμα είναι «έκτρωμα» και πρέπει να αλλάξει για να σωθεί η πόλη.

Η στάση του Σώματος και οι αποδοκιμασίες στον Γ. Τσώνη
Αφού ο Γιώργος Τσώνης ολοκλήρωσε τις ερωτήσεις του, πρώτος πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου απαντώντας επί προσωπικού, αφού κάποια στιγμή ο τέως δήμαρχος τον είχε χαρακτηρίσει «παρουσιαστή».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, το τελευταίο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ζει στιγμές που δεν το τιμούν, ενώ ξεκαθάρισε πως δε θα έκανε καμία αναφορά στο πρόσωπο του κ. Τσώνη, με τον τέως δήμαρχο να του απαντά ότι θα λογοδοτήσει.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι το Σώμα με την κατάσταση που επικρατεί χάνει την ουσία του, ενώ θα έπρεπε να βάλει ένα λιθαράκι για να αλλάξει κάτι στο Δήμο.

Όσο για το χαρακτηρισμό «παρουσιαστής», απάντησε ότι ο πρωταγωνιστής αυτής της κατάστασης είναι πάντα ο ίδιος (αναφερόμενος στον κ. Τσώνη), ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να προστατέψει τα μέλη του Συμβουλίου.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης απάντησε στον Τάσο Παπαγεωργίου ότι έχει δίκιο και «δυστυχώς συνεχίζεται κάθε φορά το ίδιο βιολί».

Ο δήμαρχος Μεσσήνης παίρνοντας εκ νέου το λόγο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα του Γιώργου Τσώνη και, όπως είπε, αυτό θα το κάνει μόνο σε τηλεοπτικό διάλογο, αν θελήσει ο δεύτερος.

Εν συνεχεία συζητήθηκαν θέματα εκτός ημερησίας αλλά και ημερησίας διάταξης σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εντάσεις, αφού λίγο πριν ο Γιώργος Τσώνης είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση το λόγο πήρε ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Όπως είπε, με την αποχώρηση του Γιώργου Τσώνη «πήρε η μπάλα όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης», για να σημειώσει πως κάποια θέματα πρέπει να συζητούνται, όπως αυτό της αγροτικής οδοποιίας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Φύκιρης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρακόπουλο για την όλη στάση του μέχρι σήμερα στο Δ.Σ., του είπε ότι πριν από δύο συνεδριάσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήταν έτοιμος να μιλήσει για το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, όμως ο κ. Τσώνης διέκοψε αυτή τη συζήτηση.

Μιλώντας για τον τέως δήμαρχο ανέφερε ότι όλοι στο Σώμα γνωρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος που δημιουργεί μια κατάσταση, με τον ίδιο να επιχειρεί κάθε φορά να επιβάλλει την τάξη.

Παρατήρησε δε, ότι μετά την αποχώρηση του Γ. Τσώνη η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και χωρίς εντάσεις, εξ ου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους.

Τελευταίος μίλησε ο Τάσος Τσερπές, σχολιάζοντας πως με συζήτηση μπορούν να λύνονται οι γόρδιοι δεσμοί, ενώ πρόσθεσε ότι οι ερωτήσεις πρέπει να απαντιούνται.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση