Εγκαθίσταται ο εργολάβος στη Ναυαρίνου, ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης

Εγκαθίσταται ο εργολάβος στη Ναυαρίνου, ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης

Έτοιμο προς υλοποίηση είναι το έργο «Ανάπλαση οδού Ναυαρίνου (Α ́ Φάση) από οδό Φαρών έως Ακρίτα», ενώ ενημέρωση παρείχε χθες στο δήμαρχο ο εργολάβος, ο οποίος τοποθέτησε την εκκίνηση των εργασιών επί της οδού, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως τονίστηκε, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, υπάρχει καλή συνεργασία με την επιβλέπουσα Υπηρεσία και τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την εγκατάσταση του εργοταξίου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος του έργου, με προϋπολογισμό μελέτης 650.000 ευρώ και έκπτωση 51,21%, είναι η εταιρεία PPS SQUARE TEXNIKH IKE, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από τον άξονα «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η παρέμβαση έχει σχεδιαστεί με κριτήριο την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ένα δεύτερο κριτήριο έχει σχέση με την ενοποίηση των αναπλάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στο κέντρο της πόλης και το παραλιακό μέτωπο, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν όλες ως μια ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων και τουριστών.