Φωταγώγηση και στολισμός καραβιού στην Κορώνη

Φωταγώγηση και στολισμός  καραβιού στην Κορώνη

Το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας την Κυριακή από το κέντρο της Κορώνης.

Εκεί η φωταγώγηση, ο στολισμός του παραδοσιακού καραβιού και η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης και την Κοινότητα Κορώνης, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών, με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά ενός εξωτερικού απινιδωτή, του οποίου η εγκατάσταση θα γίνει σε κεντρικό σημείο της Κορώνης. Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες της Κορώνης προσέφεραν έναν υπέροχο μπουφέ με παραδοσιακά κεράσματα, ενώ η Αθηναγόρειος Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορώνης ερμήνευσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση μαζί με χορευτικές ομάδες παιδιών.

Το δε «Δέντρο των ευχών» γέμισε ευχές από μικρούς και μεγάλους.

Ο στολισμός του καραβιού έγινε από τα παιδιά, κάνοντάς το πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ δήμαρχος και πρόεδρος της Κοινότητας φωταγώγησαν το χριστουγεννιάτικο καράβι και τα φωτεινά πυροτεχνήματα απελευθερώθηκαν στον ουρανό, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων, των πολιτιστικών συλλόγων και των εμπορικών συλλόγων από όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης.

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Η εκδήλωση αυτή μας χάρισε μια πραγματικά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και φώτισε τα πρόσωπα όλων με χαμόγελο που σίγουρα έχουμε ανάγκη. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης κι εύχομαι το καραβάκι που στολίστηκε φέτος στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης να δώσει νέα πλεύση στον κόσμο για το νέο έτος 2022, να μας ταξιδέψει σε ήρεμα νερά και να μας δείξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».